• A jobb szememmel homályosan látok, főleg erős fényben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteld Doktornő/Doktor Úr! Körülbelül fél éve vettem észre, hogy a jobb szememre homályosan látok. Nem észleltem, hogy fokozatosan lenne rosszabb, csak egyik pillanatról a másikra vettem észre. Megfigyeltem, hogy erős fényben ez a homályosság még erősebb. Kb. 9 éve hordok szemüveget, de mivel távolra látok rosszul, ezért otthon, a lakásban nem szoktam hordani, csak utcán és a munkahelyen. Év elején kiderült, hogy magas a vérnoyomásom (Talliton-t szedek), előtte sokszor erős fejfájásom volt, és szédültem. Lehet valami köze a homályos látáshoz? Mi okozhatja és, hogyan lehetne javítani rajta? Köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a homályos látás témában

        Tisztelt kérdező! A leírt panaszok jellemzőek lehetnek a szürkehályogra. Ön nagyon fiatal még a szürkehályog kialakulásához - de természetesen figyelembe kell venni néhány speciális helyzetet az esetleges szemészeti gyulladást, gyógyszerszedést, örökletes betegséget stb. Feltétlenül szükséges a szemészeti műszeres teljes kivizsgálás a homályos látás okának kiderítésére. A lehetséges beavatkozás a vizsgálat eredményétől, a diagnózistól függ.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 07., 15:35; Megválaszolva: 2010. október 11., 22:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés