. Szaruhártya gyulladásra használt szemcsepp/kenőcs okozhat folyamatos homályos látást?

Tisztelt Doktornő/ Úr! Vírusos szaru- és kötőhártya gyulladást diagnosztizáltak mindkét szememen, a bal szememen sokkal erősebb volt a gyulladás, az a szemem erőteljesebben könnyezett, megduzzadt a felső szemhéjam, erőteljes szúró érzést tapasztaltam. Orvosi papíromon ez áll: Réslámpás vizsgálattal mko. conj, vérbő, bo. felső szemhéj kissé duzzadt, mko. corneában számos subepitheliasis homály. Dexa-rifampicin cseppet kaptam, éjszakára Tobradex kenőcsöt. A problémám az lenne, hogy a bal szememre nagyon homályosan látok, közelre és távolra is, ami reggelre kitisztul, de fokozatosan egyre homályosabb lesz. Nagyon megijedtem, hogy mi lehet ez, mert a szemem ránézésre szépen rendbejött, bár a vizsgálat szerint még mindig gyulladt. Az orvosom azt mondta, hogy nem lát semmi rendellenességet a szememmel kapcsolatban. Nagyon megnyugodnék, ha kiderülne, hogy ezt vagy maga a gyulladás, vagy a szemcsepp okozza. Köszönöm a segítséget előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza homályos látás témában

Kedves Kérdező!

Feltételezések, hogy a panaszát a steroid hatóanyag miatti szemszárazság okozza. Azonban 8-10 nap kezelés mentes időszak után, ha panaszai vannak forduljon szemész orvoshoz.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. szeptember 19., 16:05; Megválaszolva: 2014. szeptember 29., 19:03
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Mi baj lehet a szememmel?
Üdvözlöm! A mainap este fűrdés után észrevettem hogy mikor kinéztem az ablakon akkor ha egy lámpára néztem olyan volt mintha nem tudnék...
Szempanaszok
Tisztelt Doktor úr! Télen kezdődött egy nagyon elhúzódó krónikus arcüreggyulladásom ami együtt járt egy szemproblémával. Nagyon fáradékony...
Homályos látás a jobb szememre
Udvozlom. Egyik naprol a masikra a jobb szememre ugy latok, mint ha fokuszalok valahova pont ott egy vizcsepp lenne es elmosodik abban a pontban a latasom....
Elsötétedik a látóterem
Kedves Doktornő! Véletlenül vettem észre, hogy amikor becsukom vagy letakarom az egyik szememet, a másikkal egy ideig teljesen jól látok, majd...