• Szempanaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Télen kezdődött egy nagyon elhúzódó krónikus arcüreggyulladásom ami együtt járt egy szemproblémával. Nagyon fáradékony lett a szemem, nem tudtam olvasni vagy tévét nézni. Nagyon érzékeny volt az erős és a mesterséges fényre. A probléma onnan is fakad, hogy nem pontosan tudtam megfogalmazni az orvosomnak, hogy miben lett más a látásom. Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani mikor az ember belenéz a Napba és utána kis fehér pontokat lát, vagy mikor erősen megdörzsölöm a szemem és szikrákat látok. Ez már több mint fél éve tart. A szemész azt mondta semmi problémát nem lát. A füll-orr gégész egy ideig azt mondta mivel megváltozott a gyulladás miatt a nyomás a fejemben amiatt lehet de a legutóbbi ct szerint már nincs gyulladás az arcüregemben. Feles szemüveget hordok de azzal se jobb. A látás vizsgálat szerint nem romlott a szemem. Két neurológus is azt mondta, hogy nincs neurológiai problémám. Hova lenne érdemes fordulni ezzel a tünettel?

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a homályos látás témában

        Kedves Hölgyem! Az említett arcüreg gyulladásból fakadhatnak az Ön által is említett panaszok. Nagyon nehéz kérdést tett fel, mivel két neurológus, egy fül-orr-gégész és szemész kolléga is vizsgálta már Önt és nem találtak a háttérben semmit. Írta, hogy volt látásvizsgálaton is, érdemes ezt pontosan ellenőrizni, nehogy túl gyenge vagy esetleg erősebb szemüveget kapjon. Javasolnék napi 3-4x alkalommal tartósítószermentes műkönny használatot is, mivel lehetséges, hogy nem megfelelő a könnyfilm minősége. Ha még nem volt szemészeti ultrahang vagy macula OCT vizsgálat is, mivel lehetséges, hogy ezek "pontossága" miatt olyat is megmutat, amit a kolléga nem láthatott. Sajnálom, hogy nem tudtam többet segíteni. Üdvözlettel,


        Kérdés: 2019. augusztus 13., 20:32; Megválaszolva: 2019. augusztus 14., 08:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: