Szemfenéki meszesedés

Kedves Doktor(nő) Az a kérdésem lenne hogy egy ideje már villódzó foltokat látok magam elött (kis csillogó halvány foltokat mindenütt) plusz szemem nagyon fényérzékeny lett,, Továbbá mindíg nagyon száraz. Már 4 hónapja fennáll a panaoszom, voltam teljes szem kivizsgáláson ahol szemfenek néztek látásteret stb (szemfestést nem). Az a kérdésem lenne hogy lehetséges egy esettleges szemfenéki ér elmeszesedés diagnózisa? Válaszát előre is köszönöm: Dávid

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a szemészeti panasz témában

Tisztelt kérdező! Ilyen fiatal korban a szemfenéki erek meszesedése extrém ritka, az ugyanakkor előfordulhat, hogy az átlagosnál szűkebbek, egyenetlenebbek az erek. A vékony, szűk erek miatt a látóhártya széli része, ami normálisan is legkésőbb kap vért, nem kap elegendőt (főleg hirtelen felállás esetén pl.) így káprázásos, homályos panaszai lehetnek.

Kérdés: 2010. augusztus 19., 07:01; Megválaszolva: 2010. augusztus 21., 12:06
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?