• szemcsés látás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr / Nő!

        A problémám, hogy világos apró szemcséket / pontokat látok. Arra nem emlékszem, hogy születésem óta így látok-e, Általános Iskolában már biztos. Most vagyok 19 éves, szóval több mint 10 éve van ez a problémám. Szerencsére nem romlik, de nem is javult.

        Nappal alig látható, ezért nem is foglalkoztam vele. Sötétben viszont rosszabb, jobban láthatóak a szemcsék.

        5 évvel ezelőtt kellett szemészetre menni, mert követelmény volt a Szakközépiskolához. Annyira megszoktam, hogy akkor elfeljtettem megemlíteni az orvosnak, de minden szemészeti vizsgálatot elvégzett. Akkor kiderül viszont, hogy távolra nem látok teljesen jól. Az utolsó 2-3 betűt nem tudtam leolvasni.

        Szemüveget írt fel, de nem váltottuk ki, mivel elég csekély volt a látásromlás, és a szüleim sem erőltették a dolgot. Egyébként azóta sem hordok.

         

        Ha esetleg tudnának segíteni mitől lehet ez a panaszom, vagy mit kellene tennem azt szívesen venném.

         

        Tisztelettel

         

        Zsolt

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! Érdemes lenne a közeljövőben felkeresni egy szemészeti szakrendelés, és a kontroll vizsgálaton ezt a jelenséget megemlíteni. Az a tény, hogy sötétben rosszabb a helyzet, fokozódnak a panaszok felveti bennem, hogy a pupilla tágasságával összefüggésben változnak a homályok, foltok zavaró hatása. Elképzelhető, hogy a törőközegekben (szaruhártya vagy szemlencse) vannak ezek a felrakódások, elváltozások. A pontos okot természetesen csak alapos műszeres vizsgálattal lehet eldönteni. (Ugyanakkor jó lenne újra kontrollálni a szemüveg szükségességét, és mérlegelni a viselést is.)


        Dr. Balogh Andrea
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Balogh Andrea

        Kérdés: 2010-03-15 15:54:26; Megválaszolva: 2010. március 15., 15:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr! 4 hónapos kislányom bal szeme születése óta csipás. Forralt, lehűtött vízzel szoktam neki törölgetni napi több alkalommal. A kamillát hanyagoljuk. Próbáltunk négyféle szemcseppet, eddig eredménytelenül. Kiderült, hogy...
        Jó napot kívánok!.40 éves nő vagyok. Pár éve makula degenerációt diagnosztizáltak mindkét szememen. Vitelliform laeziónak tartják. Munkahelyemen új munkakört, irodai munkát kaptam, délutánra a szemem nagyon kifárad szúródik. Ronthat-e a...