• AZOPT szemcsepp

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Júlia doktornő..nagyon szépen köszönöm a tágitásos vizsgálattal kapcsolatos kielégitő válaszát, - elnézését kérem de még annyit szeretnék megnyugtatásul megtudni, - hogy kaptam  a 23-24 szemnyomásomra az azopt cseppet, de nagyon félek használni, a leirásában a mellékhatások ijesztőek. "idézem: megemelkedett szemnyomást, látóideg károsodást, vérnyomásemelkedést, és még nagyon sok más ijesztő mellékhatást sorol fel,   amitől lefőttem: az az, hogy "néha kis mennyiségben sósavat,! ill.natrium hidroxidot! is tartalmaz. Őszintén leirom nem merem elkezdeni ezt a csepegtetést, félek h. többet ártok a szememnek mint amennyit használna. Kedves Júlia Önnek mi a véleménye erről, és létezik-e olyan szemcsepp kezdődő magasabb szemnyomásra, amely kiméletesebb és kifinomitottabb, és nincsenek ilyen drrasztikus mellékhatásai. Sajnos volt már több esetben allergiás menyilvánulásom ilyfajta káros anyagokra /nyelv, ajak duzzanat, fejduzzanat, kipirosodás csalános./ Kérem szépen válaszát hogy melyik ez a kiméletesebb szemcsepp melyet nyugodtan félelem nélkül használhatnék. köszönettel és tisztelettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! Minden szemészeti cseppnek minden esetlegesen előforduló mellékhatását kötelesek a gyógyszergyártók, forgalmazók feltüntetni. Az Azopt cseppet - betegeink saját tapasztalaitain keresztül megítélve - az egyik legkíméletesebb, ugyanakkor a leghatásosabb szemcseppnek ítéljük. Az említett tartósítószer és kémhatás (pH) beállításhoz szükséges szerek természetesen olyan alacsony koncentrációban, megfelelő összetételben tartalmazzák a szemcseppek amik nem okoznak gondot a szemnek. Érdemes lenne kipróbálnia  a szemcseppet legalább néhány napon át és ezt követően megfigyelni a hatást. Az elején sokat segítene ha más cseppentene - pontosan egy cseppet, a szemrés alsó áthajlásába és esetleg a könnycsatornára helyezett ujjal a lefolyást meggátolná (így nem jut le a szemcsepp a garatfara a torokba így kevesebb szívódik fel, nem okoz keserű ízt). Mindenképpen kitartást és bátorságot kívánok. HA valóban jelentkezne a mellékhatás akkor más hatástani csoportba tartozó cseppet kell választani - de annak is lehet mellékhatása. 


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-26 09:08:18; Megválaszolva: 2010. február 26., 09:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: