• szemészettel kapcs. vizsg.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Azt szeretném önöktől megtudni, hogy nekem a tavalyi év folyamán, kiderült, hogy elsődleges nyílt zugú zöldhályogom van, 38 éves vagyok.Szemcseppet használok Granfort néven. A doktornőm nagyon alaposan kivizsgált, tűkrözésen szemfenékvizsgálaton, lt vizs, szaruhártyavastagságmérésen stb.voltam. A minap voltam controll vizsgálaton, a tavaly nyáron elvégzett lt vizsgálatom jó volt, mindent el tudok olvasni, panaszom, nincs. Magas vérnyomás betegségem is van.De most kérdezte, hogy magas -e a vérnyomásom, van -e cukorbetegségem, de nem rég volt mérve a cukrom 5, 5 volt. Azt szeretném megkérdezni, hogy már egyéb diagnózisom is van, hogy ez mit jelent.Ez a köv.Háttér retinopathia és retinális elváltozások.Októberre elő vagyok jegyezve látótérvizsgálatra és nem tudom, hogy mit takar a CFF VIZSGÁLAT, ezt szeretném megtudni, hogy az előző diagnózis és ez a vizsgálat mit jelent. Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a zöldhályog témában

        Tisztelt kérdező! A magasvérnyomás okozhat a szemfenéken bizonyos elváltozásokat - elsősorban az ereken, majd magában az ideghártyában is. A háttér retinopathia gyüjtőfogalom, mely a legenyhébb kezdeti szemfenéki elváltozást takarja. A látótér és a CFF vizsgálat is a szemnyomáson (It)túl a zöldhályog gondozási protokolljának része. CFF= kritikus fúziós frekvencia. A látóideg funkciójára, állapotára lehet belőle követheztetni. A vizsgálat során külön-külön szemmel kell közeli korrekcióval (ha szükséges) egy vibráló zöldes-sárgás fényt figyelni. Jelezni kell mikor tűnik úgy, hogy megszűnik a vibrálás, mikor fog folyamatosan égni a fény. A vizsgálat eredménye az ehhez tartozó frekvencia lesz. (pl. 38-40 Hz). Rossz látóideg funkció mellett jelentősen csökkenhet pl. 20-25 Hz is ez az érték.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-24 15:00:07; Megválaszolva: 2010. február 24., 15:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: