• Mitol recseg a szem?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Ha pislogok, vagy ha megdorzsolom a szemem, recsego hangot ad!

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! A szemgolyót és a szemhéj belső felszínét kötőhártya borítja. Normálisan a pislogás alatt könnyedén elcsúsznak egymás felületén. Ha ez a két felszín az átlagosnál jobban tapad egymáshoz, nehezebben tud elcsúszni egymáson akkor érezhető ez a furcsa "reccsegő hang", "pattanó" érzés. A tünet a szárazszem jellegzetes tünete. Az oka általában a csökkent könnytermelésben keresendő, illetve a könny fokozott párolgásában.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-22 21:13:15; Megválaszolva: 2010. február 22., 21:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: