• Folt a szemfehérjén

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr.Nő/Úr.Kisfiam 2és fél éves.Koraszülött B ikerként született. Mind a két fiunak lézerezték a szemét születésük után ROP III-mal. Most észrevettem, hogy az egyik szemén a szemfehérjében van két szürkés folt.Ez mitől lehet? Mert műtét után többször is, amig mondták vittük ellenőrzésre, de már vagy másfél éve nem nézték meg. Az utolso vizsgálaton azt mondták már nem kell többet menni velük.Előre is köszönöm válaszát:Viktória

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! A szemfehérjén lévő szürkés folt általában az ínhártyán átlépő erek körüli elvékonyodás. Természetes jelenség, főleg kisgyerekeknél, egyébként sötét pigmentáltságú szemen gyakoribb. Ugyanakkor mivel írta is, hogy korán született iker kisfiúról van szó, akit már ROP III-mal már kezeltek, ezért őrá mindig is nagyobb figyelemmel kell tekinteni. Érdemes évente egyébként is kontrollra eljárni, mert gyakoribb a kancsalítás, gyakoribb a szemüvegesség esetükben. Természetesen ez nem törvényszerű! (A szemészeti kontroll során jó lenne legalább egyszer megmutatni, hogy nem a lézeres heg-e, elvékonyodás vagy bármilyen pigmentfokozódás áll-e a háttérben.)

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-23 09:25:02; Megválaszolva: 2010. február 23., 09:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tiszta orrok, nyugodt napok