• OCT, és papillatágitásos vizsgálat....

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt doktorur/nő kérdésem az volna, hogy mivel be vagyok küldve kórházba pupillatágitásos vizsgálatra, és OCT-re. Én még sosem voltam egy kicsit félek tőle, mire készüljek fel?....és kérdezném, hogy ezek a gépi szemfenék vizsgálatok nem ártanak a látóidegnek, és milyen az az OCT vizsgálat? fájdalmas, vagy nem?  ésfogok látni a pupillatágitás után? mivel amugy is  szemüvegem van 4-es, távolra pedig l.75-ös és ha még ki is tágul, mire számitsak? Válaszukat nagyon szépen köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! Az OCT fájdalmatlan vizsgálati módszer, mely nem ártalmas a szemfenéki képletekre (ideghártya, látóideg stb.) Leegyszerűsítve a vizsgálat során fénysugarak pásztázzák végig a szemfenéki képleteket. A pupilla megtágítása a pontosabb vizsgálathoz szükséges, hogy a fénysugarak könnyebben bejussanak a szem mélyebb rétegeibe. Fontos, hogy a vizsgálat adott szakaszában mozdulatlanul, nyitott szemmel, pislogás nélkül kell egy pontra nézzen, fixáljon. Segítségével színkódolva megjeleníthetjük az idegrostok rétegeit az üvegtesti határhártyát. A pupillatágító szemcsepp hatóideje alatt a megtágított pupilla miatt főleg közelre homályos lesz a páciens látása. Néhány óra - 1-2 nap alatt megszűnik a szemcsepp hatása és újra éles a látás a megfelelő korrekció mellett előbb távolra, majd közelre is.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-16 23:06:11; Megválaszolva: 2010. február 16., 23:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: