• szembetegség: veleszületett szemfenék sorvadás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        A férjem veleszületett szemfenék sorvadásban szenved. A látása egyre rosszabb.kérem ha tud rá valami gyogymódot(mütét stb)segitsen. Akár külföldi klinikák is érdekelnek akik ilyennel foglalkoznak.Segitségét előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemészeti panasz témában

        Tisztelt kérdező! Manapság a különböző kezelési eljárások tekintetében nincsenek nagy eltérések. Nagyon fontos ugyanakkor, hogy ennyi információ alapján nem lehet semmi konkrétat mondani. Nagyon sokféle örökletes veleszületett, a szemfenék sorvadásával járó betegség ismert. Érintett lehet az ideghártya (annak különböző rétegei), az érhálózat, a látóideg stb. Az öröklődés típusaiban is jelentős különbségek lehetnek. Még emellett is nagyon jelentős egyéni különbség figyelhető meg. Fontos emellett, hogy milyen sejtek, milyen rétegek érintettek, milyen ütemű a romlás, mennyire érintett a látóközpont. Érdemes lenni egyetemi klinikai centromot felkeresni, ahol egy intézeten belül mindenféle vizsgálatot el tudnak végezni a szemen. Másrészt pedig bevehetik a legújabb kutatási programba, ha arra alkalmas a betegsége.


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-02 21:09:15; Megválaszolva: 2010. február 02., 21:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: