• Szem közepén érzett szúró fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! kb 10 évig hordtam szemüveget(a bal szemem 3, 5esről indult és 0, 5ösre sikerült meggyógyulnia), de már 5 éve nem hordom, és kb 2 hónapja megfigyeltem hogy miután sokat ülök a monitor előtt és utána keveset pihenek, felkelés után a bal szemem közepén egy szúró fájdalmat érzek (olyasmit mintha lenne benne valami, de nincs és csak ilyen helyzetekben jön elő ez az érzés)és kb 15-20 percig nagyon érzékeny a szemem. utána magától elmúlik a fájdalom ha nem csinálok vele semmit. lehet ebből komolyabb baj is? Hogy tudom elkerülni ezt a helyzetet, vagy ha már van a fájdalom mit tehetek, hogy megszüntessem? köszönöm a választ!

        WEBBeteg szakértő válasza a szemfájdalom témában

        Tisztelt kérdező! A felszínes, éles, szúró jellegű fájdalom általában a szem felszínének, a szaruhártyának az elváltozására utal. A leírt tüntek jellegzetesek a száraz szem szindrómára. Érdemes odafigyelni a számíytógépezés alatt is a megfelelő pislogásra, a szem pihentetésére. Ha ezek nem segítenek ki kell próbálni a különböző műkönny készítményeket. A monitor előtti munka előtt be kellene cseppenteni mindkét szembe és ezt követően megfigyelni jelentkezik-e a panasz. Ha a panaszok mindeze ellenére is fennállnak és intenzitásuk nem szűnik meg 15-20 perc eltetével is akkor fel kell keresni egy szemészeti szakrendelést.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-02 21:17:40; Megválaszolva: 2010. február 02., 21:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: