Fejfájás és zöldhályog összefügghet?

Tisztelt Doktor!

23 éves nő vagyok, kb. 10éve fáj a fejem. A télen ismét erősödött, megváltozott az intenzitása és lefolyása, erősebbé, elviselhetetlenebbé vált. A vizsgálatok szerint migrénes+tensios fejfájás, a bal arcüregben ciszta található, valószínű zöldhályog, és a pajzsmirigyem túlműködik.

A kérdés főként a zöldhályogra irányul, nem kaptam egyenlőre semmit a kezelésre, 2hónap múlva kell kontrollra mennem szemnyomás miatt. Emiatt viselhetek kontaktlencsét? Állandóan lehet, vagy több pihentetéssel, vagy ez csak rontana a helyzeten, és inkább szemüveget hordjak?

Válaszát köszönöm.

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza kontaktlencse témában

Tisztelt kérdező!

A kontaktlencsét nyugodtan viselheti, még azután is, hogy esetleg kiderül zöldhályogja van.

Amire oda érdemes figyelni: ha vizsgálatokra, szemnyomás ellenőrzésre, gonioscopiára (csarnokzug vizsgálata) kerül sor akkor a kontaktlencsét ki kell venni. Mivel érzéstelenítő szemcseppet, esetleg a vizsgálat során zselét alkalmaznak a rögtön ezután nem lehet a lencsét visszahelyezni. Érdemes tehát szemüveget viselni.

Ha terápiát állítanak be, akkor a szemcsepp becseppentése után várni kell 10-15, akár 20 percet is a lencse behelyezésével. A szemcseppek tartósítószere, hatóanyaga is felrakódhat a lágy lencsén? ezért kell kerülni a közvetlen rácseppentést. Egyre több zöldhályog ellenes szemcseppet lehet csak egy alkalommal este használni, így még ennyi kényelmetlensége sem lesz.

Ha ezeket figyelembe veszi a lencse használatánál nem jelent a zöldhályog semmi féle nehézséget, gondot majd.

Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 24., 16:10; Megválaszolva: 2009. július 24., 16:10
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Kontaktlencse
Tisztelt Doktor Úr! Kb 15 éve van látásproblémám. Korábban ez nem okoz gondott, nem hordtam szemüveget. Kb 2 éve munka mellett tanfolyamra jártam....
kontaklencse túlhordás
Tisztelt Doktor Úr! Középiskolás éveim alatt sajnos nem hordtam túl felelősségteljesen kontaktlencséimet. Rendszeresen túlhordtam, nem megfelelő...
Viselhetnék előbb kontakt lencsét?
Tisztelt Dr. Hangyál Éva! Lassan egy hete hogy a Vision Express-nél voltam szemvizsgálaton. Úgy indultam el az üzletbe, hogy én kontaktlencsét...
Kontaktlencse összecserélése
Tisztelt doktornő! A 17 éves lányom mindkét kontaktlencséje cilinderes volt eddig, a legutóbbi vizsgálatkor viszont változott! A bal szeme -1.75...
Kontaktlencse elmozdulás
Tisztelt Doktornő! Évek óta viselek kontaktlencsét és eddig semmi problémám nem volt vele. De az utóbbi időben kénytelen voltam váltani, mert az...