• Repülőgép landolásánál megfájdult a szemem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

        Párommal előszőr utaztunk pár nappal ezelőtt repülőgépen és a leszállás közben szem  és szem környéki fájdalom lépett fel nála.Szemében szúró érzés alakult ki valamint a szemöldök feletti részen be is dagadt.Szemét nem tudta kinyitni, folyamatosan könnyezett és szúrt.Fejfájásra is panaszkodott.Ennek az oka lehet a hirtelen nyomáskülönbség? Még nem hallotttunk hasonló esetről.Van megoldása arra, hogy legközelebb ezt a kellemetlen érzést elkerülje?

        Előre is köszönettel:

        P.B.

        WEBBeteg szakértő válasza a szemfájdalom témában

        Tisztelt kérdező!


        A szúródás, könnyezés, szemnyitási nehezítettség inkább a huzat, vagy a légkondicionáló miatti szaruhártya irritáció vagy enyhe gyulladás miatt alakulhatott ki. A nyomáskülönbség általában csak speciális szemészeti műtéteken átesettek körében okozhat panaszokat - szemnyomás változás miatti tompa nyomódás. A gyógyulási periódus kivárása után már esetükben sem. A nyomás változása az arra érzékenyekben fülészeti panaszokat is szokott okozni.
        Legközelebb érdemes elkerülni a huzatot és a közvetlenül szemet érő légfúvást. Esetleg műkönnyel vagy géllel lehet nedvesíteni, védeni a szúródó, irritált szemet.

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2009-06-04 17:29:50; Megválaszolva: 2011. október 05., 08:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!