• Látászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/nő! Az elmúlt egy hét alatt 3 látászavarom volt.Először a látóteremben megjelenik egy szürkés folt, majd a látótér szélén egy cikcakk alakú fényes, vibráló vonal, ami egyre nő.Ez kb 20percig tart, majd kissé elhomályosul a látásom, és rendbejön minden. Évekkel ezelőtt felkerestem ezzel a háziorvost, és az ideggyógyászt is, a diagnózis az volt, hogy migrénhez kapcsolódó ez a látászavar, bár utána csak tompán fáj a fejem. A konkrét kérdésem az lenne, hogy nem veszélyes-e, hogy mostanában ilyen gyakran jön elő, mivel ezelőtt több hónap is eltelt látászavar nélkül? Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a látászavar témában

        Tisztelt kérdező!


        Az ön által leírt tünetek valóban beleillenek a migrain tünetegyüttesébe - néha a fejfájás szinte eltörpül a szemészeti tünetek mellett. A migrénre jellemző, hogy nagyon hosszú tünetmentes periódus után sűrűn jelentkeznek a rosszullétek. Szemészeti vizsgálatot azért lenne érdemes elvégezni, mert bár a tünetek szinte egyértelműen a migrén okozta tünetekbe illenek - a fényes vibráló vonal más szemészeti betegségek tünete is lehet. Arra nem tért ki, hogy kapott ill. kap-e gyógyszeres kezelést.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 16:15:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: