• Homályos foltokat látok időnként - Miért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A szemem előtt megjelenik valami átlátszó "képződmény", amely mozog és hiába dörzsölöm meg a szemem, nem múlik el, csak jó tízperc múlva. Olyan mint egy átlátszó, vízszínű zselatin. Bocsánat, de máshoz képtelen vagyok hasonlítani a látványt. Mi lehet ez?

        WEBBeteg szakértő válasza a homályos látás témában

        A leírt panasz hátterében leggyakrabban a szemhéjszél lipid termelő mirigyeinek enyhe gyulladása állhat. A tapadós, nyúlós, "zsíros" folyadék viszonylag jól tapad a szaruhártyához és nehezen tudja a pislogás során a friss könny lemosni onnan. A mozgást lassan úszva követi a tapadás miatt.

        A másik ok az üvegtest kocsonyás anyagának összetöredezettsége szokott lenni. Ez is követi a mozgást, viszont ez nem szokott teljes mértékben eltűnni, kikerülni a látótérből
        Érdemes figyelni, mikor jelenik meg újra és megnézni nem pirosabb-e a szemhéj széle.

        Ha többször is jelentkezik a panasz, melegvizes vattával óvatosan át kellene törölgetnie a szemhéjakat. Esetleg recept nélkül kapható antibiotikumos szemkenőccsel bekenni. Amennyiben 1-2 napos kezelés hatására nem észlelhető semmilyen változás, szemészeti szakrendelést kellene felkeresni.

        Dr.Papp Júlia  szemész


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-04 13:13:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 08:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: