szem égése

Tisztelt Doktor Úr! 38 éves nő vagyok, pajzsmirigy alulműködésem van,3 éve, amit ugy tudtam meg, hogy 1hónapig folyamatosan könnyezett a szemem és szemészeti vizsgálaton nem találtak problémát, de mondta a vizsgáló orvos, hogy lehet pajzsmirigy betegség okozza.Megtörtént a vérvétel és valóban autoimmun eredetü pajzsmirigy alulmüködésem van.Endokrinologiára járok fél évente, normális a TSH-m,l-trioxin 50mg mellett.Kb. 3hete kezdődött az újabb problémám, folyamatosan ég a szemem, csíp,szúr, fáj a szemem körül és lilás is a szemem alatt, de ott is fáj.Van amikor jobban van amikor kevésbé, néha homályosan is látok.Elmentem a szemészetre, a dr.-nő szerint semmilyen szemészeti problémám nincs, Relestat szemcseppet javasolt, használom, de nem segít.1éve volt egy pánikrohamom, kivizsgáltak, koponya ct, koponya mr és ideggyógyászati vizsgálat történt, semmi kórosat nem találtak.Frontint szedem , este 0,5mg-ot.Kérem adjon tanácsot, hogy mit csináljak,mert már lassan nyitva sem tudom tartani a szemem, mert annyira csíp, kicsit piros is, és a munkámban is hátráltat. (logisztikai ügyeket intézek) .Napról-napra,mintha rosszabbodna,néha a fejem is fáj róla.Mi lehet a probléma? Milyen orvoshoz forduljak? Keressek másik szemészt? Vérvételem eredményeim normál tartományban vannak.Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Kata

Dr. Cserháti Zoltán válasza szemészeti panasz témában

Kedves Hölgyem!

A Relestat szemcseppet általában allergiás eredetű kötőhártyagyulladásra szokás adni. Azt gondolom, hogy a panaszai mögött nem ez állhat. Nem tudom, hogy emelett használ-e műkönnyet, de mindenképpen napi 3-5x alkalommal, 1-2 hétig használnék tartósítószermentes műkönnyet (csak azt) és megnézném, hogy javul-e valamit a helyzet. Ha igen, ha nem, akkor is felkeresnék egy nagyobb szemészeti centrumot, főleg olyat, ahol komolyabban foglalkoznak száraz szem betegséggel is.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2020. július 01., 20:45; Megválaszolva: 2020. július 01., 23:25
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemészeti ok állhat a ptobléma...
Tisztelt Doktor Úr! A problémám amivel kapcsolatban írok nem új, legalább hét - nyolc éve jelen van az életemben, de szorongós SM betegként...
Vegyem komolyabban a tüneteket?
Mindkét szememet műtötték szürke-hályoggal, (2011 jobb, 2016 bal) . Azóta szemüveget hordok olvasáshoz, számítógépezéshez a pontos jó látás...
Fáj a szemem
Tisztelt Dr Úr! Már több hete arra ébredek, hogy fáj a bal szemem, akkor is ha nem azon az oldalamon alszom. Eleinte arra gondoltam, hogy biztos...
Szembetegség?
Kedves Doktorúr! Este miután leoltottam a villanyt, egy szürke fátyol jelent meg a bal szemem előtt félhomályban (valamennyi fény még szűrődött...
Szürkehályog?
Kedves Doktorúr! Tegnap éjszaka amikor leoltottam a lámpát lefekvés után, észrevettem, hogy félhomályban (valamennyi fény még szűrődött be...