Kötőhártya gyengeség

Tisztelt Doktor Úr! A szememen kötőhártya gyengeséget állapítottak meg. A szemem előtt füst szerű lebegést látok, ami a látásomat akadályozza, zavarja. Azt szeretném megkérdezni Öntől hogy van-e rá valamilyen gyógymód, kezelés amivel ezt a lebegést meg lehetne szüntetni, vagy egyáltalán elmúlik-e ez a szememről. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Simon Klára

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza kötőhártya, látásélesség csökkenés témában

Tisztelt Hölgyem!

Elnézését kérem, de nem találkoztam még olyan betegséggel, hogy kötőhártya gyengeség. Természetesen, vannak olyan emberek, akiknek érzékenyebb a szeme, és hamarabb alakul ki kötőhártya gyulladás, azonban ez különböző gyulladáscsökkentő szemcseppekkel lehetséges.

A leírás alapján nagyon nehéz megítélni, de a "füstszerű lebegés" hátterében én inkább szürkehályog betegséget gondolnék, ami részben magyarázná panaszát. Esetleg javaslom kérje ki egy másik szemész szakorvos véleményét is.

Tisztelettel,

Kérdés: 2016. május 05., 02:16; Megválaszolva: 2016. május 11., 15:03
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Compound naevus
Most küldtek el a szövettanom, 1 hónapja műtöttek kötőhártya daganatra (jóindulatú) Lelet: Mikroszkópos vizsgálattal intradermalis fészekbe...
Írritált szem
Kedves doktor úr! Már 4 napja elég irritált a szemem mindenre sajnos nem tudom mitől a sok telefon nézéstől vagy a szemfestéktől... Vettem...
Látóideg gyulladás?
Tisztelt Doktorúr! Tavaly októberben 10 napig a jobb szememre nem láttam, spontán gyógyszeres kezelés nélkül javult. A szemészeten a vizsgálatok...
alvas utani szemrog
Nemreggiben jelentkezett a bal szememen (szemhartyan, feher reszen) egy kis rog, vagy duzzadas (nem is tudom minek nevezzem) . Neha alvas utan elojon...
Szem-erek
Tisztelt Doktor! A szememen egyre több kisebb-nagyobb piros ér jelenik meg. Ez év áprilisáig naponta többször kellett maxidexet és...