Írritált szem

Kedves doktor úr! Már 4 napja elég irritált a szemem mindenre sajnos nem tudom mitől a sok telefon nézéstől vagy a szemfestéktől... Vettem szemcseppet irritált szemre de azsem használt nem tudom mitől lehet ez .. 2 gyermes anyuka vagyok 3 éves es 6 honapos kislanyom van .. elég zavaró hogy a szemem ígyvan ... Ha lecsokom még akkor is elég irritált érzést érzek nem könnyezik nem szúr!

Dr. Cserháti Zoltán válasza kötőhártya témában

Kedves Hölgyem!

Nagyon nehéz pontos választ adni a leírás alapján. Említette, hogy szemfestéket is használ, nem lehet, hogy belement valami a szemébe vagy megsértette a szemfelszínt? Az is előfordulhat, hogy a szaruhártya felszíne megsérült, ún. horzsolás (erosio) alakult ki rajta, ami által azt érzi, mintha lenne benne valami. Említette, hogy használt valamilyen szemcseppet is. Tapasztalatom szerint, amennyiben nem megfelelő terméket használt, akkor az rontani képes az adott állapoton. Mindenképpen a területileg illetékes szemészeti szakrendelésen javasolnék egy szemészeti vizsgálatot.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2020. május 29., 08:22; Megválaszolva: 2020. május 31., 22:07
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Compound naevus
Most küldtek el a szövettanom, 1 hónapja műtöttek kötőhártya daganatra (jóindulatú) Lelet: Mikroszkópos vizsgálattal intradermalis fészekbe...
Kötőhártya gyengeség
Tisztelt Doktor Úr! A szememen kötőhártya gyengeséget állapítottak meg. A szemem előtt füst szerű lebegést látok, ami a látásomat...
alvas utani szemrog
Nemreggiben jelentkezett a bal szememen (szemhartyan, feher reszen) egy kis rog, vagy duzzadas (nem is tudom minek nevezzem) . Neha alvas utan elojon...
Szem-erek
Tisztelt Doktor! A szememen egyre több kisebb-nagyobb piros ér jelenik meg. Ez év áprilisáig naponta többször kellett maxidexet és...
Kötőhártya-duzzanat
Tisztelt Doktornő! Kezdetben még csak az egyik, mostanra viszont már mindkét szemem kötőhártyája kissé "meggyűrődik", amennyiben az...