• Hordjam e a szemüveget?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdésem lenne, hogy kb. 2 hónapja voltam lézeres szemvizsgálaton, eddig a bal szemem - 1, 25 diopriás volt, viszont ott ahol megmérték a szememet ugyanazok az értékek jöttek ki, mint kb 3 éve is. Mondta is a szemész hogy a szemem nem nőtt azóta. Viszont ahogy néztem a táblát mintha az - 1, 5 diopriás lencsével tisztábban láttam volna a betűket. Így kiváltottam egy új szemüveget, amiben kimondott olyan szemüveg van, ami védi a szemet a fényektől pl: monitor, és ugye ebben már 0, 25 diopriával nagyobb lencse van, a jobb szemem az maradt változatlan -1 diopriás. A kérdésem pedig az lenne hogy hordjam e a -1, 5 diopriás szemüveget? Amikor a -1, 25 diopriással is elég jól látok. Attól tartok hogy elhúzza a szememet... a nagyobb diopriás. Várom a válaszát! Köszönettel, Dávid

        Dr. Hangyál Éva válasza a rövidlátás témában

        Kedves Dávid! Egy fiatal szem könnyen tud még alkalmazkodni, így ha nagyobb minusz értékű lencsét teszünk elé, a "fölösleget" le tudja győzni. Ez a plusz munka viszont akár fejfájáshoz is vezethet. Rövidlátó fiatalt mindig azzal a legkisebb értékű lencsével kell korrigálni, amivel külön-külön szemmel is jó a látása. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva


        Kérdés: 2016. január 22., 18:12; Megválaszolva: 2016. január 28., 17:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: