Szemtengely ferdülés és a szülés

Kedves Doktornő! 36 hetes kismama vagyok, 4 éves koromban diagnosztizálták a rövidlátásom. Azóta ugyan ahhoz a szemész főorvoshoz járok. A terhesség elején is voltam kontroll vizsgálatin ahol az orvos azt mondta hogy ilyen dioptriánál nincs a természetes szülésnek ellenjavallata. Bal szemem -4, 5 és +0, 75; jobb szem: -5, 5 és +0, 75. Mostani vizsgálaton csak szabad szemmel lámpával nézett a szemembe, pupillatágítás kb 10 éve volt akkor 8-assal látták a szemfenejet (hogy ez pontosan mit jelent nem tudom) . Megbízom az orvosonban viszont a szülész orvosom elbizonytalanított. Azt mondta ez a szemész nem szeret császárt írni a papírra... Önnek mi a véleménye, nagyon nem szeretnék császárt de megvakulni sem szeretnék. Ha betartom a csukott szem szabájt a kitolásnál elkerülhetem a látás sérülést? Annyi plusz információ még hogy 4 kg körüli babát saccolnak a végére. Illetve a gyermeket mikor kell/érdemes látásvizsgálatra vinni hogy esetleg örökölte e a szembrtegséget. Várom és előre is nagyon köszönöm mielőbbi válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza Rövidlátás témában

Tisztelt Kérdező!

A rövidlátó szem látóhártya állapota és nem a dioptria értéke határozza meg, hogy veszélyeztetett e a szem szülésnél vagy sérülésnél. Amennyiben a látóhártya ép, a periférián nincs elvékonyodás, akkor valóban nincs szemészeti javallata a császármetszésnek. A babákat először - amennyiben előbb nincs panasz - 6-12 hónapos korban szükséges szemésznek látnia (természetesen gyermek vizsgálatában gyakorlott orvos legyen.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2015. június 09., 07:13; Megválaszolva: 2015. június 09., 10:23
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Alsó szemhéj hámlás, bőrpír...
Tisztelt Dr. Cserháti Zoltán! Van egy visszatérő problémám, mely hosszas megfigyelés alapján sem köthető időszakhoz, életvitelhez...
Látás zavar
Tisztelt Doktor Úr, Az esetre csak erősebb fényben leszek figyelmes, gyengébb fényviszonyok mellett fel sem tűnik. Számomra halványan / gyengén...
Szemfenék ödémája
Tisztelt Doktorúr! Hétvége óta tapasztalom a következő jelenséget a bal szememben, ami egy vízszerű hullámzó látást eredményez a látómezőm...
Mit jelent ha egy folt van a szememben?
Hónapokkal ezelőtt alakult ki egy szürke volt szerű a szememben, olyan 6 és 7 óra között, van hogy zavar, de van hogy nem és nem tudom mit csináljak...
Nevanac szemcsepp
A szemklinikai vizsgálat megállapitotta, hogy időskori AMD - sárgafolt és hátsófal sorvadásom van. Kezeléskéntanti VEGH inje4kciózást terveztek be....