Szürkehályog műtét után

Kedves Doktornő! Mindkét szememet megműtötték szürkehályoggal, de a bal szememmel azóta is nehézségeim vannak, a jobb szememmel semmi gond nem volt a műtét után, és távolra szép tisztán látok vele (olvasni, illetve közelre nem) . Adminisztrátorként dolgozom, és a munkában nehézséget okoz a bal szemem problémája. Oolyan érzés van a bal szemem sarkában mintha benne lenne valami, ami hol erősebben, hol kevésbé töri, illetve időnként erős fájdalom jelentkezik a szemembe. Ez a műtét után két héttel jelentkezett és azóta tart. A doktornő aki műtött kétszer megnézte (június végén és július közepén) és azt mondta, hogy a műtét sikerült, és tényleg lát egy kis homályt a bal szemembe, de nem tudja, hogy mitől van. Kérdeztem, hogy mitől lehet a szemgolyó megnyúlva (csak a bal szem) , illetve hogy mit tegyek, és azt ajánlotta, hogy vegyek allergia ellen szemcseppet, és azt csepegtessek. A látástréning javíthatja-e a szem állapotát, szürkehályog műtét után, illetve, hogy én saját magam mit tehetek a szememért, tudom-e javítani természetes módszerekkel, és hogyan. köszönettel Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza szürkehályog műtét témában

Kedves Zsuzsa!

A szürkehályog műtét után a hosszabban használt gyógyszeres, gyulladáscsökkentő szemcseppek okozhatnak szemszárazságot, vagy allergiás reakciót a tartósítószer tartalom miatt. Vagy allergia ellenes szemcseppet, vagy egyszerűen hatóanyag és tartósítószermentes műkönnyet kellene használni, amikor jelentkezik az idegentest-érzés. A látástréning semmilyen hatással nincs a szemére. Természetes módszerként gyümölcsök, zöldségek fogyasztását javaslom, illetve omega zsírsavakat tartalmazó ételek fogyasztását.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. november 10., 09:22; Megválaszolva: 2014. november 13., 14:31
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák