Hordhatok-e kontaklencsét?

7 éves koromban műtötték a szememet szürkehályoggal ami már születésem óta volt. Ennek következtében a bal szemem tompalátó lett, a jobb pedig -2, 5-ös. Szemüveget rendszeresen hordok, és az lenne a kérdésem, hogy hordhatok-e ilyen szemmel kontaklencsét? Ha igen, akkor mindkét szemre vagy csak elég a jó szememre?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a kontaktlencse témában

Kedves Kérdező! Ha a szürkehályog műtét után szabályosan gyógyult, nincsen szaruhártya eltérés, akkor mindkét szemre lehet kontaktlencsét tenni. Tapasztalatom az, hogy a tompalátó szemen is javít valamennyit a korrekció. Pontos véleményt azonban csak vizsgálattal lehet mondani. Üdvözlettel: dr.Hangyál Éva

Kérdés: 2014. május 21., 16:46; Megválaszolva: 2014. május 29., 18:29
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?