szaruhártya megvastagodása

Kedves Doktornő! Anyukámat 2 hete műtötték meg szürke hályoggal 71 évesen. Azóta is homályosan lát és a szaruhártya is megvastagodott a műtét következtében A kezelőorvos azt mondta, hogy ezt egyrészt az okozhatja, hogy a szervezete a szaruhártya megvastagodásával tiltakozik a beültetett lencse ellen, másrészt az is lehet, hogy a műtét során történt "valami", ami a megvastagodást idézte elő. Az orvos azt javasolta, hogy abban az esetben, ha nem javulna az állapota 6 hét elteltével, akkor szaruhártya beültetést kellene végezni. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire lehet sikeres a szaruhártya beültetés, ha a lencse beültetése sem járt a látás javulásával, sőt rosszabbodott:-( Szeretném, ha Anyukám újra látna és minél kevesebb fájdalmat kellene elviselnie! Válaszát előre is köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a szürkehályog műtét témában

Tisztelt Kérdező! A szürkehályog műtét mellékhatásaként a szaruhártya vizenyője (oedema) alakulhat ki. Ezt részben az idő múlásával a szaruhártya saját vízelvonó képessége is meggyógyíthatja, illetve néha szemcseppel segíthetünk a folyamata beindulásához. A szaruhártya átültetés csak hosszú idő után jön szóba, ha nem tisztul ki a vizenyő. Egyelőre türelmet javasolok, mint az operáló orvos. A műtétek után mindig van hosszabb rövidebb gyógyulási idő. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. április 12., 19:10; Megválaszolva: 2014. április 16., 11:05
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?