Könnycsatorna átmosás?

14 hónapos kisfiúnak a bal szeme állandóan könnyezik, váladékozik még mindig. Születése óta jelentkezett, kapott cseppeket, krémet többször is, de a tünetek nem múltak el teljesen, így csak csökkentek ez idő alatt. Viszont kb. 3-4 hónapja ismét előjöttek, erősödtek. Lehet-e átmosást végezni ilyen korú kisgyereknél, altatás-bódítás nélkül, és ez a beavatkozás mennyire veszélyes, fájdalmas, szövödményes? (mivel ugye már nem négy hónapos, hanem 14) Esetlegesen ha nem végzik el időben, milyen szövödmények alakulhatnak ki? Esetleg beavatkozásra alkalmas magán rendelés címet, telefonszámot tudnak-e ajánlani, mert ezt senki nem tudta még megtenni, szakmai közegekben sem! (Budapestre gondolok, az elég közel van városomhoz) Köszönettel....üdv.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza könnyezés témában

Kedves Szülő!

A könnycsatorna elzáródás megoldása mindenképpen átfecskendezéssel történik, amennyiben a gyógyszeres kezelés után is megmarad a könnyezés. Az átfecskendezés nem fájdalmas, csak a szoros lefogástól elégedetlenek a babák, de a szem sérülésének elkerüléséhez ez elengedhetetlen. Az altatás/bódítás felesleges és nem kockázatmentes. 15-16 hónapos korig könnyen elvégezhető az átfecskendezés, később azonban már műtéti megoldások vannak. Mivel ezernél is több ilyen beavatkozást végeztem már, szíven állok rendelkezésükre a mellékelt elérhetőségeken. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2013. november 05., 08:33; Megválaszolva: 2013. november 12., 16:28
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák