szemkönnyezés

Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak öt hete lézeres szürkehályog -műtétet végeztek a bal szemén. Az ellenőrző vizsgálaton az operáló orvos rendben találta a műtött szemét, 70 %-os a látása. A műtétet követő kb. 10 nap óta jelenleg is erős könnyezésre panaszkodik, fájdalomra, homályos látásra. Az orvos azt mondta a szemszárazság az oka, szedjen műkönnyet. Már vettem három fajtát de egyik sem segített semmit. Mit tanácsol melyik műkönnyet vegyem meg amelyik használ is az erős szemkönnyezésre? Ön szerint érdemes-e a jobb szemén lévő hályogot megműtetni ilyen kilátások mellett? Tisztelettel és köszönettel várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza könnyezés témában

Tisztelt kérdező! Ilyen szép korban amit az édesanyja megért nagyon jó a 70%-os látás, hisz az Ő esetében a szemfenék erei, az éleslátás helye már nem "fiatal". A könnyezés idősebb korban nagyon gyakori, a műtéti sebbel is fokozódhat ez a jelenség, hisz az érzékelő idegsejtek sérülhetnek. Érdemes zselés állagú szemgélt kipróbálni, illetve a hosszú hatású cseppeket (pl. systane csepp) . Illetve a hámot erősítő Corneregel zselét esetleg. Előfordulhat az is hogy enyhe gyulladásban van a szemhéj széle, abban az esetben antibiotikumos kenőcs lenne javallt. A műtét kérdése mindig személyes - döntő az édesanyja hozzállása, meglátása.

Kérdés: 2012. augusztus 06., 09:28; Megválaszolva: 2012. augusztus 08., 18:36
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák