Szolárium és a szem

Tisztelt Doktor Úr/Nő. Tegnap voltam először életemben szoláriumba 5 percre és hát nem zártam be a szememet, olyan 3-3 és fél percet nyitva volt a szemem. Azt szeretném megkérdezni hogy ez okozhat-e maradandó károsodást a látásban? Vagy hogy emiatt kellhet-e a közel jővőben szemüveg mert annyira károsította a szememet? Illetve érdemes-e elmenni szemészetre?

Dr. Juhász Levente Ákos válasza szolárium témában

Tisztelt kérdező!

A szolárium és a szemüveg igény, illetve szemüveggel korrigálható "látáshiba" nincs összefüggésben.

Ugyanakkor a szemfelszín szárítása, enyhe gyulladást, irritációt okozhat a szolárium. Fontos lenne szemészetet felkeresni, hogy a szemfelszín és a mélyebb részek alapos áttekintésével ellenőrizhessék az elváltozásokat!

Kérdés: 2013. május 18., 16:13 ;Megválaszolva: 2013. május 21., 15:48
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szolárium-szem mögötti fájdalom...
Tisztelt Doktornő! Meg szeretném kérdezni, hogy okozhat-e 5perc nyitottszemes szolizás olyan károsodásokat a szemben, amik 5éve kezdtődtek.Nyitott...
Látászavar
Tisztelt Doktorúr! Több, mint 10 éve vagyok rövidlátó, asztigmiával. Szörnyű látászavarom van, már több, mint fél éve. Az egyébként tiszta...
Szemfenéki - üvegtesti vérzés
Torz látás
Üvegtesti homályok