Véreres szem

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. 15 éve vagyok kontaktlencsés, és közelről igencsak vérerecskések a szemeim. Ez a kontaktlencsétől lehet, elmúlhatnak, felszívódhatnak még ezek? Ha igen, mit kellene tennem, vagy használnom, hogy elmúljanak, és mennyi idő múlva látszódna eredmény? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Beáta

Dr. Papp Júlia válasza kontaktlencse témában

Tisztelt kérdező! Első lépésben érdemes lenne a kontaktlencse illesztőjéhez fordulni a panasszal. Ha szükséges módosítani kell a lencse típusán, ha nem megfelelő az illeszkedés a bázisgörbületen, stb. Ki kell zárni a szemszárazságot, allergiás kötőhártya eltéréseket stb. Meg kell mérni a vérnyomást. Ezen eredményektől függ, hogy mit kellene használni. A fokozott erezettség elmúlása függ a kialakult értágulatok mértékétől, egyéni adottságtól stb. (Óvatosan, vigyázva szabad csak használni a gyógyszertárakban kapható érösszehúzó hatóanyagot tartalmazó szemcseppeket, mert a szervezet hozzá szokhat, és később használatuk nélkül még pirosabb lehet a szem.)

Kérdés: 2013. január 03., 23:47 ;Megválaszolva: 2013. január 05., 20:38
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Kontaktlencse
Tisztelt Doktor Úr! Kb 15 éve van látásproblémám. Korábban ez nem okoz gondott, nem hordtam szemüveget. Kb 2 éve munka mellett tanfolyamra jártam....
kontaklencse túlhordás
Tisztelt Doktor Úr! Középiskolás éveim alatt sajnos nem hordtam túl felelősségteljesen kontaktlencséimet. Rendszeresen túlhordtam, nem megfelelő...
Viselhetnék előbb kontakt lencsét?
Tisztelt Dr. Hangyál Éva! Lassan egy hete hogy a Vision Express-nél voltam szemvizsgálaton. Úgy indultam el az üzletbe, hogy én kontaktlencsét...
Kontaktlencse összecserélése
Tisztelt doktornő! A 17 éves lányom mindkét kontaktlencséje cilinderes volt eddig, a legutóbbi vizsgálatkor viszont változott! A bal szeme -1.75...
Kontaktlencse elmozdulás
Tisztelt Doktornő! Évek óta viselek kontaktlencsét és eddig semmi problémám nem volt vele. De az utóbbi időben kénytelen voltam váltani, mert az...