Szemecske72!

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kérdésemet édesanyám nevében teszem föl amire várom válaszát és amire a doktornő nem adott választ a feltett kérdésére csak annyit hogy januárban jelentkezzen. A vizsgálat a következő eredményt hozta. Mindkét szem vizsgálata részlámpával történt +900D-s lencsével opthalmoszcopállal történt.Vizus=oD+75d=7, oS: +o75D=10. Pszichim passzy. Jó néhány relaxál choloma bo vakfoltal összefüggő érzés csökken.NISTAGMUS nincs. Conjuctiva (OU) közepes vérbő átláthatók szabadok. Cornea Corenea OU csillogó hátlap tiszta.Csarnok (OU) közepesen mély tiszta csarnokvíz. Pupilla (OU) kerek centrális fényre jól reagál.Irisz (OU) színes szerkezete megtartott.Lencse (OU) tiszta OU jó vörös vízfény nyerhető üvegtest (OU) szerkezete megtartott. Fundus(OU) papilla éles szélű jószínű nívóban lévő. C/D=0, 6 Ezeken kereszterősödési tünetek makula rutina ép. Diagnózis: Elsődleges nyílt-zúgú zöldhályog.Hypermetropia Presbiopia H4010 H5002 H5240. Várom mielőbbi válaszát amit előre is köszönök édesanyám nevében. Maradok tisztelettel: Zsolt73

Dr. Papp Júlia válasza zöldhályog témában

Tisztelt kérdező! Először a diagnózisokkal kezdem: elsődleges nyílt zugú zöldhályog szerepel. Valószínűleg a látótér vizsgálat eredményét írta le a vakfolttal összefüggő érzéscsökkenést. Nagyon fontos lenne a mért szemnyomás érték, illetve, ha már nem csak zöld hályog gyanú van hanem bizonyítódott, akkor a terápia is fontos lenne. A hypermetropia (távollátás - a "+" dioptria igény) a presbyopia az idős korban jelentkező olvasó szemüveg igény. Nagyon örömmel olvastam, hogy a retina és macula, azaz a szemfenék és az éles látás helye ép. Az ereken lévő kereszteződési tünetek magas vérnyomástól vagy önmagától a kortól is lehetnek. A látóidegfőn is látható egy kis zöldhályogra utaló eltérés. Valószínűleg azért hívta Önöket vissza a doktornő, hogy a zöld hályogot kivizsgálja.

Kérdés: 2012. november 21., 08:50 ;Megválaszolva: 2012. november 23., 15:07
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Zöldhályog
Tisztelt Doktor Úr! 2015 ben volt egy lézeres latasjavito szemműtétem, előtte alkalmassági vizsgálaton mondta a doktor nő hogy magas a szemnyomasom...
Glaukóma és más gyógyszerek
Beszélhetünk-e az esetemben kezdődő...
Tisztelt Doktor Úr! A családban halmozódást (2 eset) mutató vagy annak veszélyével járó betegség, glaucoma miatt évente utalnak látótér...
Zöldhályog - mit csinálnak a lézer...
Kedves Doktor Úr! A naokban szemészeti szakrendelésre mentünk apukámmal, (62éves) , ahol nyilt zugu zöldhályogot állapitottak meg, Taflotan...
szedhetem e?
Tisztelt Doktor Úr! Ma voltam fül-orr-gégész-nél és rostasejt gyulladást állapított meg az orvos, fel írta a zyrtec-d gyógyszert de...