Allergia miatt lehet zöldhályog?

T.Doktornő! Nagyfokú allergiában szenvedek: lándzsás utifü, fekete üröm, parlagfü, csillagpázsit, termesztett rozs, nád, fükeverék, aranyvessző. Az idén a szememet érte eléggé az allergi többek között, kötöhártyagyulladásom volt többször.KAptam cseppeket is. A szemnyomásomat mérjük folyamatosan mert eléggé rossz beteg vagyok a befújásos módszernél folyamatosan összezárom a szememet, többször kell csinálni de minél többször csináljuk annál idegesebb vagyok mivel mindig bezárom a szemem van, hogy 24-et mérünk, utána még egy próba 21-et. Csináltunk látótér vizsgálatot is teljese rendben van minden.Ez, hogy ennyit mérünk létezik, hogy állandóan bezárom a szemem, meg plussz az allergiám miatt is? Az orvos az mondta nincs semmi komolyabb probléma.Látótér Kugel: ép, Látótér Tomey: Ép határok, Védőstervek: épek, párhuzamos szemállás, szabad szemmozgás.Conjunctiván papilláris hypertónia, Aclera: ép, Cornea: sima, tiszta, fénylő, festődés nincs, Csarnok: kp.tág, kerek, centr: fényre jól reagál.Lencse: tiszta, Üvegtest: jó vvf 90DF.ou.fiz.excavált papilla nívóban.Erek: szűkebb art, kp telt vénák / Ez gond? / macula ép. DG: Presbyopia o.u Conj. allerg.ou. Ezek a leletetk milyenek? Nincs okom arra, hogy a zöldhályog miatt aggódjak ugye? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza zöldhályog témában

Tisztelt kérdező! A leírásra támaszkodva (ép fundus, ép látótér stb.) nem tartom valószínűnek a glaucoma fennállását. Ennek ellenére a rendszeres kontrollok alkalmával egy ízben jó volna a hagyományosabb (érzéstelenítő cseppes) módszerrel is kontrolláltatni a szemnyomást. Ha magas a szemnyomás, kontrollálni kell a még a vérnyomást is, mert ez is kihathat a szemnyomás értékére.

Kérdés: 2012. október 19., 17:21; Megválaszolva: 2012. október 26., 22:03
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Glaukóma és más gyógyszerek
szedhetem e?
Tisztelt Doktor Úr! Ma voltam fül-orr-gégész-nél és rostasejt gyulladást állapított meg az orvos, fel írta a zyrtec-d gyógyszert de...
magas szemnyomas
Tisztelt Doktorno! Azt szeretnem megkerdezni ontol, hogy akinek magas a szemnyomasa (50 koruli, tulsulyos, dohanyzo, alkalmi italozo holgy) annak jelent-e...