Szemfájdalom, vörös szem, fejfájás egy ponton

Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! A következőkben szeretném kérni a segítségét: 26 éves vagyok, 9 éve kezdődött a szemromlásom, 18 éves koromban. Akkor azt mondták, hogy ameddig tanulok, erőltetem a szemet, addig romlani fog. 3 éve kontaktlencsét hordok, főleg nyáron. A bal szemem mindig gyengébb volt, mint a jobb oldali. Kb. 1 hónappal ezelőtt a köv. lencse kellett, bal: -2, 5, jobb: -2, 0, görbület: 8, 6., dia: 14, 2. Lencse típusa: Frequency 55. (Számítógépes munkát végzek, úgy érzem eléggé megterhelő a szemeimnek.) Viszont nemrég észrevettem, hogy a jobb szememmel homályosan látok, ritkán fáj a szemem, ezért megpróbáltam a -2, 5-ös lencsét felhelyezni a jobb szememre, s kiderült, hogy ez így megfelelt. El is mentem egy orvosi vizsgálatra az optikába, ahol szoktam venni a lencsét, s az ottani doktornő szerint most állt be a szemem, elvileg már nem fog romlani. Viszont egy hét elteltével azt kezdtem tapasztalni, hogy néha homályosabban látok a jobb szememre az új lencsével, s hogy fáj a szemem, és a fejem is fáj egy adott ponton. Ritkán korábban is előfordult ez a fejfájás, de nem volt számottevő. Az első fejfájást akkor tapasztaltam, amikor 18 éves koromban az érettségire készültem. Most viszont egyre gyakrabban fáj, szúr, nyom ugyanazon a ponton. Tegnap azt tapasztaltam, hogy a fej- és szemfájás mellett már a jobb szemem is vérben van, szúr, fáj. Időponttól függően ezen a héten, vagy a közeljövőben szeretnék elmenni egy szakorvosi rendelésre, mert félek, hogy a fej- és szemfájás, szemromlás hátterében komolyabb dolog állhat. Kérem, írja meg véleményét ezzel kapcsolatban. Köszönöm mielőbbi válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemfájdalom témában

Tisztelt kérdező! Nagyon fontos lenne alaposan korntollálni a látását. Érdemes kontaktlencse nélkül elmenni a vizsgálatra, hogy a méréseket cseppentéseket a lencse ne befolyásolja. Jó volna a kályhától elindulva újra pupilla tágításban és szűken is lemérni a fénytörését, hogy se túl erős, se túl gyenge dioptria értéket kapjon. (Néha nem jelenti feltétlenül a homályos látás a dioptria emelés szükségességét.) Ugynakkor a fejfájás miatt elindul majd a protokoll szerinti kivizsgálás az eredményektől függő irányba.

Kérdés: 2012. október 07., 21:51; Megválaszolva: 2012. október 12., 17:16
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák