kontaktlencse

Üdvözlöm! Azt szeretném megkérdezni, hogy árt-e a szememnek, ha nem ugyanolyan kontaktlencsét és folyadékot használok. Eddig IWear Supreme +-t vettem lencséből és folyadékból is, de most nem volt a boltban, így egy sima Supreme-ot ajánlottak helyette.

Legfrissebb cikkek a témában

Halmosi Edina válasza kontaktlencse témában

Tisztelt Kérdező!

Reményeim szerint egy szakember ha helyettesítő terméket ajánl, akkor mindenképpen olyat ami az Ön szemének megfelelő.

A kontaktlencsénél fontos a megfelelő görbület, átmérő és dioptria figyelembe vétele. Ha ezek rendben vannak, és a lencse megfelelően illeszkedik a szemen és viselés közben nincs semmilyen probléma, akkor nincs semmi gond, nyugodtan lehet más kontaktlencsét viselni.

Folyadék választásánál arra érdemes odafigyelni, ha már egy megkezdett lencsénél egy bizonyos típust használ, akkor azt is érdemes tovább használnia. Új folyadékot új lencse behelyezésekor érdemes kipróbálni. Figyelembe kell venni, hogy az egyes tisztítóknak más-más az összetétele, ha valamire esetleg allergiás, akkor arról vásárlás előtt mindenképp tájékoztassa az eladót.

Ha azt tapasztalja, hogy az ajánlott lencsével és folyadékkal nem olyan elégedett, akkor jelezze a boltban, és térjen vissza a korábbi típushoz.

Üdvözlettel:

Halmosi Edina

 Halmosi Edina
Halmosi Edina optometrista-kontaktológus
Kérdés: 2012. szeptember 10., 18:25; Megválaszolva: 2012. szeptember 12., 14:48
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák