Zöldhályog: mit tegyek ebben a helyzetben?

Tisztelt WEBBETEG.HU Az alábbiakban kérném a sürgős segítségüket. A látásommal kapcsolatban vettem észre két tünetet, ami elképzelhető, hogy zöld hályogra utal. Az egyik, hogy szivárványt látok az erős, pontszerű fényforrás körül. Ezt akkor vettem észre véletlenül, amikor a munkahelyemen új reflektorokat szereltek fel, ami nagyon erős fehér hideg fénnyel világít, más fényforrások esetén nem tapasztaltam ezt a jelenséget. A másik pedig ha hunyorogva nézek az ég felé, nagyon halvány világos vonalak lebegnek a szemem előtt, de csak ekkor. A cég ahol dolgozom, 2 évente elküld látásvizsgálatra, ahol mikroszkóppal néznek a szemembe, a legutóbbi vizsgálat kb. egy éve volt. Mindegyik vizsgálatom tökéletes volt és a látásommal sincs semmi baj, mind két szemem 1.00-ás. Szemüveget sohasem hordtam. Nem vagyok színtévesztő. Nincsenek se szem, se fej fájdalmaim. Súlyos betegségem se volt soha, és nem volt semmilyen balesetem se. Egyedül a vérnyomásomra szedek gyógyszereket, ami valószínűleg a munkahelyi stresszből fakad. Kérem segítsenek, mit tegyek ebben a helyzetben, hova, kihez forduljak segítségért? Köszönettel Tóth Lajos

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza zöldhályog témában

Tisztelt kérdező! Érdemes megmutatni ismételten szemész szakorvosnak a szemét - kimondottan zöldhályog irányába végezve a kivizsgálást (szemnyomás mérést, látótér, OCT stb.) A vérnyomás miatt egyébként is fontos megmutatni a szemfenéki ereket - ezek alapján lehet következtetni a szervezet ereinek állapotára.

Kérdés: 2012. szeptember 05., 17:25; Megválaszolva: 2012. szeptember 07., 08:41
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Glaukóma és más gyógyszerek
szedhetem e?
Tisztelt Doktor Úr! Ma voltam fül-orr-gégész-nél és rostasejt gyulladást állapított meg az orvos, fel írta a zyrtec-d gyógyszert de...
magas szemnyomas
Tisztelt Doktorno! Azt szeretnem megkerdezni ontol, hogy akinek magas a szemnyomasa (50 koruli, tulsulyos, dohanyzo, alkalmi italozo holgy) annak jelent-e...