Szemészeti beavatkozás

Tisztelt Doktor Úr! , Doktor Nő! Azzal a problémával írok önöket, hogy 2012 08 31-én a munkahelyemen bele ment a bal szemgolyó közepébe egy munkatársam által végzett munkaképzés közben. egy pici rozsdás szilánk. Amit másnap s szegedi szemészeti klinikán eltávolítottak. A mai napig nem javult a látásom, sajnos inkább lényegesen homályosan látok vele. A Doktor nő aki eltávolította, azt közölte velem, hogy egy két nap és rendben lesz minden. A mai napon vissza mentem az ambulanciára mivel mint már írtam sokat romlott a látásom. megvizsgáltak újra és közölték, hogy míg élek sajnos homályosan fogok látni, mivel a szem ahol sérült heget hagyott maga után és ez okozza a nem mulandó látásromlást. Közölték azt is, hogy majd megszokom. Kb... fél év múlva észre sem veszem. Én ezt sajnos sehogyan sem tudom elképzelni! A kérdésem az lenne önökhöz, hogy valóban nincs rá semmilyen megoldás, esetleg műtéti eljárás, kontaktlencse használat amivel újra tiszta lehetne a látásom? A Választ előre, sok reménnyel, nagyon megköszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza homályos látás témában

Tisztelt kérdező! Nagyon fontos lenne a homály pontos elhelyezkedés (milyen mélyen alakult ki) , mérete stb. a tovább lépést illetően.

Az első lépésben ha már behámosodott a szaruhártya érdemes lenne gyulladás csökkentő szemcseppet is használni, mely segít a feltisztulásban.

Még "friss" a sérülés, illetve a homály emiatt még műtéti beavatkozással várni kellene. Időt kell hagyni, hogy a sejtek regenerálódhassanak, a károsodott sejtek fokozatos pótlása megtörténjen. Néhány hét múlva újra meg kellene vizsgálni és akkor lehet mérlegelni (érdemes lenne kimondottan Cornea ambulanciát felkeresni) , hogy a szem alkalmas-e a lézeres beavatkozásra.

Kérdés: 2012. szeptember 04., 19:45; Megválaszolva: 2012. szeptember 06., 13:46
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák