• Macular Degeneration

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        16 hónappal ezelőtt állapították meg, hogy AMD van és eddig 14 Lucentis injekciót kaptam. Az a kérdésem, hogy meddig adható ez az injekciózás. Nagyon lassan javul a látásom, már nem hullámos a betűk, vonalat konturjai.Viszont ugy veszem észre hogy szürkehályogom is kialakult. A jobb szememet 3 éve operálták szürkehályoggal ami kitünően sikerült. Az orvost ha kérdezem, mennyi injekció kell még, azt feleli, hogy nem tudja.Persze megértem, de már izgat ez a hosszú injekciózás.Esetleg ha kapnék valami biztatót megköszönném, persze tudom, hogy ez csak tájékoztatás jellegű.Köszönöm.Tisztelettel Drágán József

        Dr. Papp Júlia válasza a makula degeneráció témában

        Tisztelt kérdező! Nagyon örülök, hogy ilyen későn, 80 év fölött észlelték Önnél a macula degeneratiot. Sajnos ez a betegség valóban olyan, hogy nem lehet egyértelmű szabályokat lefektetni kinek milyen hosszú kezelés, mennyi injekció után javul a látása vagy áll meg a romlás. Már az is nagy eredmény, ha a romlás lassítható illetve, ha a szubjektív panaszok mérséklődnek (hullámos, torz látás stb.) Érdemes lenne a szürkehályog műtét lehetőségén is elgondolkodni, felvetni az első szemet operáló orvosnak.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 23., 23:54; Megválaszolva: 2012. március 27., 14:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: