Szemfájdalom pajzsmirigy túlműködés után

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 13 hónapja pajzsmirigy túlműködést diagnosztizált nálam az endokrinológus. Labor értékeim már fél éve megnyugtatóak, folyamatosan jól reagáltam a gyógyszeres kezelésre. Legutóbbi labor: TSH 1, 77. FT4: 1, 10. TRAK 0, 52. Anti-TPO 27, 79. Jelenlegi gyógyszeradagom napi 2, 5 mg. Thiamazol és 2, 5 mg concor. (ny. pulzusom 60) Panaszom, hogy nagyon sokat fáj a szemem. Műkönnyet használok, szemorvos a szárazságon kívül mást nem állapított meg. Az endokrinológus sem talált magyarázatot a hetekig tartó szemfájdalomra, ami különösen a bal szemet érinti. Ezen a szemen kb. tíz éve komoly szaruhártya sérülésem volt, de panaszmentes voltam az elmúlt fél évig.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a szemfájdalom témában

Tisztelt kérdező! Nagyon fontos lenne a pajzsmirigy miatti szemészeti eltérések (EOP) szakrendelésén megjelenni. Érdemes a szemszárazságon túl a szemizmok státuszát is megvizsgálni gyulladás kizárása céljából. A gyulladt izmok ugyanis nagyon fájdalmasak tudnak lenni pl. olvasásnál, szem mozgásnál. Ha korábban is volt már gyulladás, sérülés a szemen a kontroll mindenképp időszerű lenne.

Kérdés: 2011. november 04., 08:19; Megválaszolva: 2011. november 06., 10:18
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?