• Szemfájdalom pajzsmirigy túlműködés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 13 hónapja pajzsmirigy túlműködést diagnosztizált nálam az endokrinológus. Labor értékeim már fél éve megnyugtatóak, folyamatosan jól reagáltam a gyógyszeres kezelésre. Legutóbbi labor: TSH 1,77. FT4 : 1,10. TRAK 0,52. Anti-TPO 27,79. Jelenlegi gyógyszeradagom napi 2,5 mg. Thiamazol és 2,5 mg concor. (ny. pulzusom 60) Panaszom, hogy nagyon sokat fáj a szemem. Műkönnyet használok, szemorvos a szárazságon kívül mást nem állapított meg. Az endokrinológus sem talált magyarázatot a hetekig tartó szemfájdalomra, ami különösen a bal szemet érinti. Ezen a szemen kb. tíz éve komoly szaruhártya sérülésem volt, de panaszmentes voltam az elmúlt fél évig.

        Dr. Papp Júlia válasza a szemfájdalom témában

        Tisztelt kérdező! Nagyon fontos lenne a pajzsmirigy miatti szemészeti eltérések (EOP) szakrendelésén megjelenni. Érdemes a szemszárazságon túl a szemizmok státuszát is megvizsgálni gyulladás kizárása céljából. A gyulladt izmok ugyanis nagyon fájdalmasak tudnak lenni pl. olvasásnál, szem mozgásnál. Ha korábban is volt már gyulladás, sérülés a szemen a kontroll mindenképp időszerű lenne.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 04., 08:19; Megválaszolva: 2011. november 06., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés