Mi lehet a bajom?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 27 éves férfi vagyok, 60 kiló, irodai ülő munkát végzek és munkán kívül se mozgok túl sokat. (Napi 20-30 perc kényelmes séta) . Az utóbbi hónapokban egy megmagyarázhatatlan bal oldali nyomó/feszítő érzés van a mellkasom bal oldalán. Leginkább a mellbimbó alatt illetve a bordák közepe környékén. Ez az érzés egész nap fennáll. Nyugalomban ülve, munka közben, mozgás közben, mindig. Alkalmanként villódzás is megjelenik, ha pl. köhintek egyet. Illetve a kézfejeim rendszeresen hidegek és csak a körmeim belilulnak. Voltam nyugalmi EKG-n ahol csak alkalmi, szabályos plusz ütéseket találtak. Terheléses EKG eredménye annyi, hogy edzetlen vagyok. 24 órás Holter szintén csak a plusz ütéseket erősítette meg. 2 hetes TTF EKG is hasonló eredményt hozott. Szívultrahang teljesen jó. Mellkas röntgen is negatív. Pajzsmirigy UH negatív. Komplex hasi UH negatív. Légzésfunkció vizsgálatom is jó lett. Natív koponya CT és natív koponya MR csak egy corpus pineale-t mutatott ki. Laborom is negatív. Ennek ellenére ez a nyomó/feszítő fájdalom illetve a hideg kézfejek továbbra is fennállnak. Már eléggé elkeseredtem, hogy mi lehet a gondom. Leginkább ez a megmagyarázhatatlan nyomó/feszítő érzés aggaszt. Covidos nem voltam, de Moderna oltást kaptam május 21, illetve június 18-án. Reggel és este szoktam bevenni 1-1 tabletta magnerot (500 mg) tablettát, illetve alvás segítőnek a 0,25 mg Frontin felét. Illetve még annyi, hogy van lágyéksérvem (hátha számít) Azt hiszem mindent leírtam. Kérem próbáljanak meg segíteni és hasznos tippekkel / tanácsokkal ellátni. Előre is nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza mellkasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

Jelenleg a leletei pontos ismeretének hiányában a leírtakra támaszkodva igyekszem tanácsot adni. Javasolnám, hogy érdemes lenne készíttetni ismételten egy laborvizsgálatot, esetleg rheuma faktort is nézetni. Továbbá bennem felmerül még hogy érdemes lenne Raynaud -szindróma irányába (a hideg kezek, liluló körmök), vagy valamilyen autoimmun megbetegedés irányába vizsgálódni, természetesen a rendszeres kardiológiai kontroll mellett (ez fontos). Érdemes lenne ismételten konzultálnia a háziorvosával, akivel közösen ismételten átbeszlhetnék az összes leletét, hátha valami elkerülte az ön figyelmét, de a szakorvos rálátna. Szegycsont mögötti fájdalmat akár reflux is tud okozni még. Ha minden eredmény továbbra is negatív, illetve akár a kivizsgálásokkal párhuzamosan érdemes lenne pszichológiai, pszichoterápiás segítséget is kérnie, hogy enyhüljön az a nyomás ami jelenleg önre nehezedik. Mielőbbi jobbulást kívánok: üdvözlettel: Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. szeptember 22., 08:45; Megválaszolva: 2021. szeptember 29., 10:27
Kérdések és válaszok: Stressz
Remegés, gyengeség
Tisztelt Doktornő! Az elmúlt hónapokban sok megpróbáltatáson, veszteségen mentem keresztül (halál, szakítás, postcovid, egyetemi végzés, munka...
Félelem szorongas
Jó napot kivánok! 31 éves nő vagyok és olyan problémám lenne hogy visszatérő gondolataim vannak amitől szorongok félek pl helyzetekzől való...
Folyamatos szívfigyelés, szorongás
Üdvözlöm! Félévente csináltatok EKG-t, évente járok szívultrahangra, ezeken mind rendben vannak az értékeim mindig, semmilyen elváltozást nem...
Szédülés, roszz közérzet
Kedves Doktornő, kicsit több, mint egy hete kezdődött, hogy egy nagyon feszített tempójú munka után, (és még rengeteg tennivaló előtt...
Meleg intolerancia
Tisztelt Szakértő, Körülbelül 3 éve kezdődött, hogy nagyon intoleráns lettem a melegre. Ami abban merül ki, hogy bármikor ha kb 25 fok felett van a...