• Tömegnövelő, étrend kiegészítő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Az volna a kérdésem hogy konditerembe járok edzeni, és eddig még nem szedtem semmiféle szert, viszont érdekelne hogy az ilyen étrend kiegészítők, és tömegnövelő szerek milyen hatással vannak az emberi szervezetre? Mik a káros hatásai? Lehet hinni a szóbeszédnek miszerint nagyon károsak, impotenciát okoznak, csak felfúj stb... Válaszát várom! Tisztelettel: Burgermeiszter László

        Dr. Veress Dóra válasza a testépítés, táplálék kiegészítők témában

        Kedves László! Ez egy nagyon vitatott kérdés, sokan sokfélét mondanak. Talán a legfontosabb dolog, hogy meg kell nézni a tömegnövelő szerek összetételét, és csak azt szabad használni, amiről pontosan tudja, hogy mit tartalmaz. A fehérje és aminosav tartalmú porok általában nem veszélyesek, a vitamin és ásványianyag tartalmú étrendkiegészítők esetében vigyázni kell, nehogy a zsírban oldódó vitaminokat túladagolja, és az ásványi anyag bevitel is csak épp vesefunkciók mellett elfogadható. A kreatin használatánál hosszú távon memóriacsökkenést írtak le, a taurin pedig a szervezet vízháztartását zavarhatja meg kiszáradást okozva. Semmiképp ne használjon olyan szereket, melyek hormonokat tartalmaznak! Általában a DHEA (steroid), melatonin, tesztoszteron, pregnenolon, anabolikus steroidok azok az összetevők, melyek előfordulnak ezekben a porokban. A hormponháztartást megzavarni nagyon kockázatos és végzetes dolog lehet! A testépítésnél a táplálékkiegészítők mellett nagyon fontos a megfelelő táplálkozás. A fehérje és aminosav porokat arra használják, hogy felgyorsítsák az izomnövekedést és "megússzák" a sok hús és egyéb fehérjeforrás elfogyasztását. Ha Ön nem siet nagyon, akkor lehet, hogy elégséges egyelőre a táplálkozását átalakítani, és már ezzel is komoly eredményeket tud elérni!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 31., 15:47; Megválaszolva: 2011. június 01., 22:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! 2 héttel ezelőtt egy súlyemelő versenyen, rosszul ütöttem hozzá szakítás közben a rudat a csípőmhö és azóta fáj, valamikor kevésbé, valamikor jobban. A törzs forgatására szúró fájdalmat érzek. Olyan érzés, mintha az...
        Tisztelt Dr. nő! 34 éves férfi vagyok aki rengeteget sportol heti hat nap edzés diéta nagyon figyelek az étkezésre napi 5 étkezés háromóránként. Testépítés , állóképesség edzés naponta séta. Irodában dolgozom sokat ülök de...
        Tisztelt Doktor! A jobb vállamban "Arthrosis, k.m.n."-t diagnosztizáltak, ha mozgatom a vállam hallhatóan ropog, de nem fáj. Cartilamin kúrát írt fel az orvos. A kérdésem az, amit a címben is olvashatott: Milyen edzőtermi gyakorlatokat/sportot...
        Üdvözletem! Ezúton szeretnék Boldog Új Évet kívánni az oldal üzemeltetőinek! A kérdésem a sport karrieremmel kapcsolatos, mely kérdésem a következő. 38 éves vagyok és 19 éve foglalkozom profi testépítéssel. Az elmúlt évek során...
        Tisztelt Asszonyom! 15 éves fiam (182 cm, 77 kg) futballista, kapus (heti 4 edzés), emellett edzőteremben is edz (heti 5x). A táplálkozásával kapcsolatban kérdeznék. Okozhat-e gondot az egészségében, ha sok csirkét eszik (350 g /nap, főleg...
        Jó napot Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy fiatal korban(16éves) ártalmasak lehetnek az egészségemre a táplálékkiegészítők? Hetente 5x végzek súlyzós edzést, és küzdősportot is űzök. A szervezetem fokozott...
        Tisztelt Doktor Úr! 30 éves, gyermekbénulás miatt kerekesszékben élő nő vagyok. Nagyon görbe a gerincem, Balra konvex scoliosisom, lordosisom és jelentős fokú gibbusom van. December 28-án menstruáltam utoljára, január 24-én kellett volna...
        Idén márciusban kezdtem el futni, és heti rendszerességgel szoktam azóta is, nagyjából 2-3 alkalommal. Soha semmilyen bajom nem volt eddig tőle, egy kis izomlázat leszámítva. 186 cm magas vagyok és 67 kg. Az utóbbi időben azonban rendszeresen...
        Kedves Doktornő! A barátom nevében írok. Nagyon alacsony a vérnyomása, 80-90/40-50. A szíve környékén szokott szurkálást érzni és nagyon gyakran (főleg sportolás közben) ájulás kerülgeti, felemelkedni csak óvatosan mer, csillagokat lát....
        Tisztelt Tünde! Szeretném kikérni a véleménynét, hogy Ön szerint mennyi az ideális folyadékbevitel. Vannak olyan orvosok, akik javasolják, hogy minél több folyadékot igyunk (4-5 liter), vannak az interneten bejegyzések, amik meg pont óvnak a...