Emlő ödéma

Tisztelt Doktor Urak!

 

Olvastam Dr. Sasi Szabó László cikkét, melynek címe: Emlőműtétek - Az emlőelváltozások sebészi kezelése. Ennek a cikknek az? Utánkezelés és a kar vizenyője? c. fejezetében van egy mondat, amely így hangzik: A vizenyő néha igen makacs és nehezen eltüntethető lehet, gyógyszeres és gyógytornász kezelést egyaránt igényel. Kérem tájékoztassanak, hogy a gyógyszeres kezelésre milyen lehetőség van?

 

Köszönettel Gy. Lászlóné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Mészáros Lajos válasza emlőműtét témában

Tisztelt Kérdező!

Diuretikumok adása nem javasolt, ugyanis a vízhajtó hatására eltávozó

víz tovább növeli az interstitialis folyadék fehérjekoncentrációját, ez elôsegíti az oedema kötôszövetes átépülését. Több országban forgalmaznak egy – véralvadásgátló hatással nem rendelkezô – kumarinszármazékot

(5, 6-benzo-α-pyron) . Tudni kell, hogy az emlőeltávolítás utáni lymphoedemában a hatássosága csekély.

Kérdés: 2010. március 17., 21:48; Megválaszolva: 2010. március 17., 21:48
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Kiujulas
Tisztelt Doktor Ur! Mar nem ertem ami tortenik velem ezert irok.2011-ben mellrakkal operaltak.jobb mellem felso negyedet eltavolitottak kaptam 29 sugarat...
kétoldali mastectomia tb-re
Tavaly szeptemberben rosszindulatu emlődaganatot diagnosztizáltak nálam, októberben megoperáltak, egy kétgócú daganat volt, hónalji nyirokcsomók...
Sentinel ny. cs.
Augusztus elején megműtöttek. A diagnózis Tu. mammae. A műtét során eltávolították a sentinel nyirok csomót, majd a kórszövettani leletből...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett