Emlőműtét

Üdvözlöm.Én egy 46 éves nő vagyok.2009 februárjába mütöttek emlődaganattal.az onkológiai bizottság teljes emlőeltávolitást javasolt.Konzultáltam erról a kezelőorvossal és kértem az eltávolitás azt a formáját mikor egy lépésbe helyre is állitják az emlőt ő ettől elzárkózott és azt mondta leghamarabb két év után kérhetem a helyreállitást. A mütétbe nem egyeztem bele ebbe a formába.sajnos egy mammográfiás vizsgálat után ami negativ lett és ahol kiderült hogy fémklipek vannak a mellembe nagyon begyulladt a mellem.vissza az orvoshoz ismételt mammográfia, mr biopszia.ezek a vizsgálatok daganatot nem igazoltak. Az orvoson szerint sajnos. A lényeg a vizsgálatok befelyezésére a mellem már nem csak gyulladt volt hanem sebes és genyes váladék ürült a bimbóból. Az orvost ez nem negyon izgatta szerinte kemóra kéne jelentkeznem megelőzés céljából. Most a helyi (vidéki vagyok) sebészetre járok napi kötözésre a seb gyógyul a gyulladás szünik.Kérdésem az tudnak e olyan kórházat ajánlani ahol egylépéésbe végzik az emlőeltávolitást és a pótlást. Ez nekem negyon fontos.Sürgős.Köszönettel Erika

Dr. Csuth Ágnes válasza emlőműtét témában

Tisztelt Kérdező!

Mindenképpen emlőcentrum felkeresését javaslom. Az egyetemi sebészeti klinkák vagy az Országos Onkológiai Intézet emlőszakrendelésén javasolok egy vizsgálatot. Itt pontosan meg tudják mondani egy vizsgálat után, hogy mik a lehetőségek. Gyulladás esetén implantátum nem helyezhető be.

Kérdés: 2010. január 04., 21:24; Megválaszolva: 2010. január 04., 21:24
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Jobb mell fájdalom
Mennyire veszélyes a Fibroadenoma?
Hogyan tovább emlődaganat esetén?
Mennyire gyógyítható?
Emlődaganat?