Vállficam utáni állapot

Kedves címzett! A feleségemnek kb. 3 hete szalagszakadásos - tossy iii - vállficama volt, amit percutan tűzéssel stabilizáltak. A seb 3 hétig gennyedzett, most pedig a tűződrót ki akarja szúrni a váll bőrét. Kezelőorvosa azt mondta, hogy nem nagy probléma, de be kell menni vele a kórházba, ha megtörténik. Kérdésem, mekkora baj ez, azonnal kell-e az ambulanciára rohannunk, - de főleg - tudunk-e valamit tenni a problémamentes gyógyulásért? Az orvos 5 hétre rendelte vissza, 2 hét múlva kezdődhet gyógytorna. Köszönöm válaszát, VVP

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza vállficam témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ mondani. Sajnos az ilyen típusú sérülések ellátásánál gyakran találkozunk azzal, hogy a műtéti terület sokáig váladékozik, illetve a rögzítő drótok idő előtt kilazulnak és előemelik, vagy kilyukasztják a bőrt. Ilyenkor próbáljuk az időt húzni, hogy legalább 3 hónapot legyen bent, amíg a szalagok biztosan meggyógyulnak. Ha a bőrt kiszúrja, akkor mindennapos betadine-os, vagy más fertőtlenítőszeres kötések alkalmazásával próbáljuk a fertőzést elkerülni és egy optimális időpontig húzni a fémkivételt. Ha a drótok előtűnnek, akkor keressék fel a kezelőorvosukat.

Kérdés: 2014. december 23., 00:46; Megválaszolva: 2014. december 29., 15:08
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus