Gasztroenterológia

Tisztelt DR. Kérném vizsgálati eredményemet lefordítani. A postbulbaris duodenum megtekintett részében a Kering redőzet kissé lelapultabb, innen mintát vettem. A BULBUS ÉP. A pylorus tág, kissé deformált. Az antrum praepyloricus részén a mucosa vérbő, chronicus erosiok láthatók. A corpusban és fornixban a mucosa szabályos. A cardia ép. A Z vonal felett egy 4-5 mm-es erosio ltható. Ettől orálisan az oesophagus eltérés nélkül. köszönöm, várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomor témában

A lelet szerin a nyombélben a nyálkahártyát kissé sorvadtabbnak észlelte a vizsgáló, ezért onnan mintát vett, a gyomorban és a nyelőcső alsó részében pedig sav okozta felmaródásokat látott.

Kérdés: 2011. február 01., 12:29; Megválaszolva: 2011. február 02., 16:48
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Mennyi PPI
Reflux lehetséges?
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése
Gyomorhurut