Hány évente érdemes menni szűrésre?

Tisztelt Plósz János! 2013-ban voltam gyomortükrözésen, mert panaszaim voltak. Nem találtak semmi kórosat, de azért kaptam gyomornedv ellenálló tablettát, a panaszok meg is szűntek egy idő múlva. Most megint visszatértek, célszerű újból elmenni gyomortükrözésre? Egyáltalán hány évente érdemes eljárni szűrésre?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza gyomor témában

Gyomor tekintetében nincs meghatározott szűrési periódus, mert a gyomor rosszindulatú folyamata nem olyan gyakori nálunk, hogy ez indokolt legyen (Japánban illetve egyes ázsiai országokban lényegesen gyakoribb az előfordulás) . A vizsgálat elvégzését panaszok jelentkezése indokolhatja. Az ugyanakkor kimondható, hogy 5 év alatt nem szabadna ép nyálkahártya területről rosszindulatú folyamatnak kialakulnia.

Kérdés: 2017. április 10., 16:47; Megválaszolva: 2017. április 10., 19:18
Kérdések és válaszok: Egyéb
mit jelent a megnyúlt gyomor?
Tisztelt Doktor Úr! 36 éves nő vagyok, és az lenne a kérdésem, hogy hasi ultrahang eredményemen az áll, hogy az epehólyag látótérbe nem hozható...
Magas konjugált bilirubin
Hasi ultrahang utáni teendők
Combfájdalom
Emelkedett káliumszint