Kezdődő patkóbélfekély

Kedves doktornő. Tegnap voltam gyomorröntgenen kezdödő patkóbélfekélyt állapitottak meg. Azt szeretném kérdezni hogy ez mit jelent és mi a teendö? Diétáznom kell? A háziorvosom szerint a stressz az oka mindennek, mivel nagyon stresszes vagyok. Válaszát elöre is köszönom

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza fekély témában

A nyombélfekély a nyombél nyálkahártyájának körülírt sérülése-hiánya. A stressz fokozza a savtermelést, a nagyobb mennyiségű sav a nyálkahártya károsításával fekély-képződéshez vezet. Gyógyulásához savcsökkentők szedése szükséges (emelett érdemes helicobacter-fertőzés jelenlétét vizsgálni, mert ez is hozzájárulhat a fekély kialakulásához) . Diétában a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezést valamint a nagyon fűszeres-csípős ételek kerülését javasoljuk.

Kérdés: 2011. január 07., 11:46; Megválaszolva: 2011. január 10., 10:09
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Ppi csere segíthet e
Tisztelt Doktor Úr! Elkezdtem szedni az emozult, 2 x20 mg. 4 napig birtam szedni. Nagyon szédülök tőle, fáj tőle a gyomrom, úgy érzem, hogy szorít...
Mennyi PPI
Reflux lehetséges?
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése