• Pantoprazol Sandoz 40 mg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

        A gasztroenterológusom minap Pantoprazol Sandoz 40 mg os gyógyszert írt fel, miután a Pariettől émelyegtem.Ez már egyébként a 4  gyógyszer varáció refluxra, az összes többitől vagy émelyegtem vagy fájt a hasam.Előzményként említeném, hogy nagyon sok mindentől émelygek, szinte alig bírok valamit megenni.Az első problémaim 14 évesen jelenztkeztek, amikor is korházban voltam májnagyobodással.A februári CT "kissé tömegessebb máj"ra utalt, idézve a leletből.Miután utánnaérdeklődtem a Pantopr.Sandoz 40 mg os kiszerelést májprobléma esetén csak másnaponta ajánlják.Nem értem az orvos miért írta ezt fel, hiszen eddig a Partietből a 20 mg-os kiszerelést szedtem.Most tanácstalan vagyok,nem szeretném a 40 mgost beszedni, hisz nem szeretnék még nagyobb problémát magamnak, miután eddig is nagyon rosszul toleráltam a reflux gyógyszereket, és a májammal is problémák voltak.Az orvosom a kérdésemre, egy legyintéssel válaszolt a következő képpen "régebben is volt májproblémája magának."

        Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit tegyek kérjek helyette másik gyógyszert vagy a 20 mg-osat?

        Köszönettel:

        Adél

        WEBBeteg szakértő válasza a protonpumpa-gátló témában

        A pontos leírás azt mondja, hogy nem alkalmazható közepes vagy súlyos májelégtelenség esetén H. pylori eradikációs kombinált kezelésére, mert nem áll rendelkezésre elég adat a biztonságosság és a hatásosság igazolására. Tehát a májmegnagyobbodás (funkciózavar nélkül) nem indokolja a dózis csökkentését. A pantoprazolból a 40mg a standard napi dózis, ami megfelel 20 mg rabeprazolnak (Pariet). Tehát emiatt nem kell tartania a 40mg-os Pantoprazol-tól. Azonban az állandó émelygés miatt érdemes megpróbálni a Domperidon-t vagy Cerucal-t is, melyet szintén használatosak reflux kezelésében, és a nyelőcső-gyomor motilitás segítésén túl hányingercsökkentő hatásuk is van.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-23 20:01:27; Megválaszolva: 2010. május 23., 20:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés