• Ezek a tünetek refluxra utalnak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr!

        Többször volt már, hogy éreztem, ég a gyomrom, azaz valószínűleg refluxom van, de eddig soha nem volt annyira rossz, mint a tegnapi napon. Sok mindent összehoztam annak érdekében, hogy ez így legyen sajnos (pörkölt ebédre, kóla, szűk, nagyon szűk derekú ruha, ami egészen a mell alattig szorított és görnyedt ülés). Ennek hatására estére már nagyon égett nem csak a gyomrom, de végig a nyelőcsövem is. Ám éreztem egy sokkal kellemetlenebb, fájdalmasabb, ijesztőbb tünetet, amiről nem tudom, vajon ennek a következménye-e. Ez pedig egy furcsa fájdalom a gyomor felett, a szegycsont tájékánál. Amikor ültem illetve lefeküdtem és nyeltem, akkor olyan érzés volt, mint amikor beszorul a levegő, csak ott ahol említettem. Egy fájdalmas, szorító érzést éreztem, és ez a fájdalom mintha lassan kúszott volna fel a torkomig. Akárhányszor nyeltem, ezt éreztem, főleg, mikor oldalra fordultam. Utána sokszor éreztem úgy, ez a "gombóc" enyhül ha (elnézést, nem tudom másképpen mondani) böfögök. Vettem be Zimpax tablettát este (orvos ajánlotta és írta fel) és cickafarkfű teát ittam enyhén melegen. Utána tudtam csak elaludni és úgy, hogy megpróbáltam nem odafigyelni a nyelés utáni fájdalmas gombócra. Még ma, másnap is érzem néha ezt az érzést nyelés után, bár most nem fekszem, szóval nem tudom, este mi lesz. Ez vajon a reflux tünete, vagy a szűk ruhától, görnyedt üléstől tényleg levegő szorult be és az fáj?

        Köszönöm előre is a válaszát!   "hadita"

        WEBBeteg szakértő válasza a relfux témában

        Kedves Hadita!

        Ezek a tünetek refluxra utalnak, melyet az említett tényezők provokáltak. Ha ismét jelentkezne, keresse fel háziorvosát. Életmódváltást javasolnék első lépésben: savas étel, kávé, kóla, cigaretta, alkohol kerülése, rostdús étkezés, bő folyadék, a fejvég megemelése is segíthet. Érdemes lenne Venter granulátumot beszerezni gyomorvédelem céljára, hogy a követkető ilyen eset megelőzhető legyen.


        Kérdés: 2010-02-28 10:17:59; Megválaszolva: 2010. február 28., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Március óta küzdöttem köhögéssel, slejmmel a torkomban és a mai napig tartó hőemelkedéssel 37,5 A járvány miatt 2 hónapig telefonon 4 antibiotikum kúrát kaptam majd negatív Covid teszt, tüdőröntgen(3-szor, 2...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.