Rabeman gyógyszer szedése mennyi ideig javasolt

Kedves János! Voltam Önnél Anyukámmal is a Kenézyben és a fiammal is, nagyra értékeljük tanácsait, melyet megfogadtunk és tökéletesen bevált. Közeli hozzátartozóm miatt írok. Idén januárra kicsinálta a gyomrát Algoflex szedéssel, amit hasfájásra szedett, mert ennek a reklámját látta. Januárban tükrözést csináltak, ami negatív lett. Kiirták neki a Rabeman gyógyszert ám azt, hogy ezt mennyi ideig kell szedni, azt nem tudjuk. Ő ezt január legeleje óta hősiesen szedi és állítja, hogy ez savcsökkentő. De megnéztem és itt a webbetegen az volt, hogy ezt addig kell szedni, amig helyrejön a gyulladt terület. 8 hétnél tovább nem láttam alkalmazást. Sajnos, ma műtik 2 hét alatt harmadjára a 24-es cukrával, mivel (ennek a gyógyszernek is mellékhatása a csonttörés magasabb kockázata-és az idős kor is) elesett és eltört a lába. Kérdésem tehát, jól gondoljuk, hogy abba kellene már hagynia ennek a gyógyszernek a szedését, Doktor Úr is ezt gondolja? Köszönöm válaszát és Isten tartsa meg Önt jó egészségben sok örömben.

Dr. Plósz János válasza Rabeman témában

A Rabeman nem okoz gondot ilyet időtávban (évek-évtizedek alatt járulhat hozzá a csontritkulás kialakulásához), szóval maradhat a gyógyszer, különösen, ha jelenleg épp jelentős stressz van. A későbbiekben érdemes majd fokozatosan elhagyni (másnaponta használni, majd esetleg famotidin hatóanyagot szedni).

Kérdés: 2021. június 07., 10:52 ;Megválaszolva: 2021. június 07., 11:36
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Okkult széklet vér.
Barret jelenség
Tisztelt Doktorúr! Segítene kérem értelmezni a leletem? 36 éves vagyok nincs alapbetegségem vagyis ma derült ki a reflux gyomortükrözés alkalmával!...
Éhség érzet gyomor táji fájdalom
Szép napot Azzal a kérdéssel fordulnek önhöz Meg próbálom kicsit le rövidíteni Decemberben volt egy abortuszom kicsit lelkileg ki készültem...
Akut/krónikus Gyomorhurut
Tisztelt Doktor Úr! 3 évvel ezelőtt egy elég rossz periódus volt az életemben és azt lehet mondani hogy sajnos 2 éven keresztül elég gyakran és...
Helicobacter P. - Antibiotikum...
Tisztelt Doktor Úr! A Májusban történt 1 éve tartó reflux + köhögés miatti gyomortükrözésem szövettani eredménye Helicobacter Pyroli pozitív...