• Terhesség, gyomorsav probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 21 hetes terhes vagyok, és a kezdetektől küzdök gyomorsav problémákkal. A terhesség eleje óta szedtem Renit, Gaviscont, egy nap 6-7szer eszem keveset, ülve alszom. Általában mindezt kevés sikerrel tettem :( 1 hete éjszaka erős gyomorfájdalomra ébredtem. A háziorvosom azt mondta, valószínűleg felmaródott a gyomrom, és az okozza, emellett a biztonság kedvéért elküldött laborba, nehogy a májammal legyen probléma. A laborom rendben volt, gyulladás van a szervezetemben, de a májam rendben. Írt fel Ludeát napi 2x1 et és mondta, hogy szedjek mellé Gaviscont. Így is teszek 4 napja, de sajnos nem lett jobb. Így is sokszor olyan érzés mintha sósav lenne a gyomromban. Sőt már evés után 2 órával fáj a jobb oldalam szóval valószínűleg a nyombelemben is van felmaródás. Ilyen már volt 3 éve is szóval az érzés ismerős, bár akkor ennyire nem volt rossz. Ha veszek be Gaviscont akkor 1 órára jobb lesz, viszont utána sokkal rosszabb. Tudni kell, hogy van egy helicobacter fertőzésem ami nyilván nem könnyít a dolgokon. Mit tehetnék még doktor úr? A Ludea mellett szedett Gaviscon nem okozhat problémát? Válaszát előre is köszönöm: Vivien

        Dr. Plósz János válasza a terhesség-savas panasz témában

        Hát, ennél többet nem tudok javasolni én sem, a Ludea 2x20mg és a Gaviscon eseti használata mehet nyugodtan. Érdemes gyakori, kis étkezéseket tartani.


        Kérdés: 2020. április 19., 01:03; Megválaszolva: 2020. április 19., 18:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Március óta küzdöttem köhögéssel, slejmmel a torkomban és a mai napig tartó hőemelkedéssel 37,5 A járvány miatt 2 hónapig telefonon 4 antibiotikum kúrát kaptam majd negatív Covid teszt, tüdőröntgen(3-szor, 2...