Terhesség, gyomorsav probléma

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 21 hetes terhes vagyok, és a kezdetektől küzdök gyomorsav problémákkal. A terhesség eleje óta szedtem Renit, Gaviscont, egy nap 6-7szer eszem keveset, ülve alszom. Általában mindezt kevés sikerrel tettem: (1 hete éjszaka erős gyomorfájdalomra ébredtem. A háziorvosom azt mondta, valószínűleg felmaródott a gyomrom, és az okozza, emellett a biztonság kedvéért elküldött laborba, nehogy a májammal legyen probléma. A laborom rendben volt, gyulladás van a szervezetemben, de a májam rendben. Írt fel Ludeát napi 2x1 et és mondta, hogy szedjek mellé Gaviscont. Így is teszek 4 napja, de sajnos nem lett jobb. Így is sokszor olyan érzés mintha sósav lenne a gyomromban. Sőt már evés után 2 órával fáj a jobb oldalam szóval valószínűleg a nyombelemben is van felmaródás. Ilyen már volt 3 éve is szóval az érzés ismerős, bár akkor ennyire nem volt rossz. Ha veszek be Gaviscont akkor 1 órára jobb lesz, viszont utána sokkal rosszabb. Tudni kell, hogy van egy helicobacter fertőzésem ami nyilván nem könnyít a dolgokon. Mit tehetnék még doktor úr? A Ludea mellett szedett Gaviscon nem okozhat problémát? Válaszát előre is köszönöm: Vivien

Dr. Plósz János válasza terhesség-savas panasz témában

Hát, ennél többet nem tudok javasolni én sem, a Ludea 2x20mg és a Gaviscon eseti használata mehet nyugodtan. Érdemes gyakori, kis étkezéseket tartani.

Kérdés: 2020. április 19., 01:03 ;Megválaszolva: 2020. április 19., 18:07
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Metaplasia
Tisztelt Doktor ur! Lassan két éve egy etelmergezes miatt szenvedek a beleimmel meg a gyomrommal.Többször kaptam Normixot illetve egyszer...
Gyomorgörcs
Üdvözlöm! A problémám, amivel felkeresem Önt, a következő: kb 8-10 hónapja bizonyos időközönként, nagyjából havonta - másfél havonta...
Izomfájdalom vagy PTX?
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap este tv nézéskor a bal bordám középtáján olyan érzésem volt mintha beszorult volna a levegő. Kicsit nyújtottam...
Pantoprazol hosszútávú szedése
Tisztelt Doktor Úr! Egy évvel ezelőtt kezdtem szedni pantoprazol tartalmú gyógyszert. Refluxos panaszokkal jártam gasztroenterológián, ahol...
Okkult széklet vér.