Torokszorítás

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a választ a torokszorítással kapcsolatban. Kérném a segítségét abban, hogy amennyiben a reflux áll a torokszorítás hátterében, akkor a CRP, AST emelkedett értékek hogy függnek össze a gyomorsav problémával, illetve hogy produkálhat alacsony vas eredményt? Emellett a nyaki nyirokcsomók meg vannak nagyobbodva, érzékenyek. Sajnos a jelen járványügyi helyzet nem teszi lehetővé a vizsgálatokat, több alkalommal voltam különböző orvosoknál és mivel már közel 4 éve küzdök ezzel a problémával, 28 éves vagyok, féltem az egészségem. Szeretném megérteni mi állhat a háttérben. Valószínűleg nem tesz jót sem a túlsúly (az elmúlt évek alatt felszaladtak a kilók) , sem a stressz, de szeretnék megoldást találni. Köszönöm szépen előre is a segítséget. Tisztelettel: Ildikó

Dr. Plósz János válasza CRP-AST témában

Sem a CRP, sem az AST emelkedés nem hozható összefüggésbe a reflux-betegséggel. A CRP nem specifikus gyulladásos marker, az AST streptococcus fertőzésben emelkedik meg (tor vagy mandulagyulladás általában) , ez utóbbihoz társulhat nyaki nyirokcsomó duzzanat.

Kérdés: 2020. április 14., 19:40 ;Megválaszolva: 2020. április 17., 13:28
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Metaplasia
Tisztelt Doktor ur! Lassan két éve egy etelmergezes miatt szenvedek a beleimmel meg a gyomrommal.Többször kaptam Normixot illetve egyszer...
Gyomorgörcs
Üdvözlöm! A problémám, amivel felkeresem Önt, a következő: kb 8-10 hónapja bizonyos időközönként, nagyjából havonta - másfél havonta...
Izomfájdalom vagy PTX?
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap este tv nézéskor a bal bordám középtáján olyan érzésem volt mintha beszorult volna a levegő. Kicsit nyújtottam...
Pantoprazol hosszútávú szedése
Tisztelt Doktor Úr! Egy évvel ezelőtt kezdtem szedni pantoprazol tartalmú gyógyszert. Refluxos panaszokkal jártam gasztroenterológián, ahol...
Okkult széklet vér.