Torokszorítás

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a választ a torokszorítással kapcsolatban. Kérném a segítségét abban, hogy amennyiben a reflux áll a torokszorítás hátterében, akkor a CRP, AST emelkedett értékek hogy függnek össze a gyomorsav problémával, illetve hogy produkálhat alacsony vas eredményt? Emellett a nyaki nyirokcsomók meg vannak nagyobbodva, érzékenyek. Sajnos a jelen járványügyi helyzet nem teszi lehetővé a vizsgálatokat, több alkalommal voltam különböző orvosoknál és mivel már közel 4 éve küzdök ezzel a problémával, 28 éves vagyok, féltem az egészségem. Szeretném megérteni mi állhat a háttérben. Valószínűleg nem tesz jót sem a túlsúly (az elmúlt évek alatt felszaladtak a kilók), sem a stressz, de szeretnék megoldást találni. Köszönöm szépen előre is a segítséget. Tisztelettel: Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a CRP-AST témában

Sem a CRP, sem az AST emelkedés nem hozható összefüggésbe a reflux-betegséggel. A CRP nem specifikus gyulladásos marker, az AST streptococcus fertőzésben emelkedik meg (tor vagy mandulagyulladás általában), ez utóbbihoz társulhat nyaki nyirokcsomó duzzanat.

Kérdés: 2020. április 14., 19:40; Megválaszolva: 2020. április 17., 13:28
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
reflux betegség ?
Kedves Doktor Úr! Dec 16.-án Tüdőgyógyász refluxot diagnosztizált . Pantoprazol 2x40 mg- t,Quamatel 1x40 mg-t írt és Gaviscont javasolt. Gaviscon...
Lehetséges reflux?
Tisztelt Doktor úr! Az utóbbi 4-6 hónapban érzem, hogy sűrűn jön fel a savam akár munkahelyen munkaközben, vagy evés után pár órával, illetve...
mellkas fájdalmam oka?
Tisztelt Doktornő! November közepén kezdődtek a tüneteim. Orrdugulás,melyet a mellkason keresztül a gyomorszájamig éreztem. Ezen az úton végig nem...
Quamatel meddig szedherő
Tisztelt Doktorúr! 2 éve Gerd-et diagnosztizáltak nálam, gyomortükrözés után a nyelőcső savas felmaródását állapították meg.Napi 2×1 40 mg...
Gyomor égés
Kedves Dr Plósz János úr! Öntől szeretnék kérdezni. Már lassan 4 hónapja ég a nyelőcsövem,torkom,olyan érzés mintha belülről pici sok apró...