• Szivritmus zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jonapot kivanok! Mar tobb honapja tapasztalok a szegycsont alatt egy pillanatnyilag fellepo nyomas erzest mint ha egy nagyobb levego buborek lenne ott, ez idaig csak ritkan jelentkezet foleg ha terheltem magam vagy ha stressz helyzetbe keveredtem, 2napja lazas beteg vagyok, tobbnyire csak fekszem, keveset mozgok, ezek az erzesek most surubbek lettek napi szinten tobbszor erzem, ilyen kor kohentek egyett es utana el is mulik, regebben is voltam kardiologian heves szivveressel akkor azt ajanlottak hogy szedjek nyugtatot es nebivolol-t, a nebivololt 1honapja szedem (1tabletta negyedelve napi 1x) rendszeresen miutan az ugyeletes orvos ramszolt hogy ezt nem csak akkor kell szedni ha felporog a szivem, 2hete voltam ismet kardiologian hirtelen fellepo eros szivdobogassal, ahol megallapitottak hogy semmi bajom nincs, amiket neztek (ekg, verbol koszoruer, sziv uh.) Van egy panikbetegsegem es ezt ott is mondtam, amitol tartok hogy ennek elkonyvelik az egeszet es nem veszik eszre hogy szivritmus zavarom van? Illetve surun van gyomorsavam, ami volt hogy mellkas egessel jelentkezet de volt hogy mentolos szajerzettel. Valaszat elore is nagyon koszonom! Jozsef

        Dr. Molnár Dóra válasza a gyomorsav túltengés témában

        Kedves Kérdező! Én sem kardiológiai eredetűnek gondolom a bajt a leírtak alapján. A heves szívverés miatt még egy Holter vizsgálatot (24 órás EKG monitorozás) javasolnék. Gasztroenterológiára kellene elmenni, mert a gyomorsav túltengés, illetve ennek következtében a nyelőcsőbe kerülő gyomorsav akár az összes panaszáért is felelős lehet. Ennek kezelése eredményezhet javulást. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. január 01., 17:07; Megválaszolva: 2020. január 05., 16:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Március óta küzdöttem köhögéssel, slejmmel a torkomban és a mai napig tartó hőemelkedéssel 37,5 A járvány miatt 2 hónapig telefonon 4 antibiotikum kúrát kaptam majd negatív Covid teszt, tüdőröntgen(3-szor, 2...